kolesarstvo

Adria iz Romunije z vsemi možnimi majicami

21.7.2014 | 09:30 | B. B.

Adria Mobil je v cilj uspešno pripeljala majice vseh možnih barv. (Foto: spletna stran organizatorja dirke)

Adria Mobil je v cilj uspešno pripeljala majice vseh možnih barv. (Foto: spletna stran organizatorja dirke)

Novo mesto - Z dvema t.i. poletapama se je včeraj v romunskem mestu Sibiu končala dirka  prve kategorije Sibiu Cycling Tour. Kolesar Adrie Mobil Radoslav Rogina je suvereno ubranil mesto vodilnega v skupni razvrstitvi, uspeh novomeškega moštva pa sta dopolnila še Primož Roglič s tretjim mestom in majico najboljšega hribolazca, ter Domen Novak, ki je zmagal med kolesarji do 23 let.

Rogina je poleg skupne zmage osvojil tudi majico najboljšega po točkah, s čimer je Adria Mobil osvojila vse majice na dirki in bila najboljša tudi med ekipami .

Zadnji dan dirke je bil zelo naporen, saj sta bili na sporedu dve preizkušnji. Dopoldan so se kolesarji merili na ekipnem kronometeru v dolžini 17 km. Zmagal je Poljski CCC, za katerega dirka tudi Italijan Davide Rebellin, ki je na koncu osvojil drugo mesto, Adria Mobil, ki je zaostala 20 sekund, pa je bila druga.

Popoldne je karavano čakala še 158 km dolga etapa, ki se je končala s skupinskim sprintom. Dobil ga je Italijan Marco Zanotti, Rogina pa je v cilj prikolesaril na šestem mestu in z nekaj več kot minuto naskoka v skupni razvrstitvi. Novomeščani so suvereno nadzirali potek obeh etap, rumena majica pa ni bila ogrožena niti za trenutek.

Rezultati

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava