bela krajina

Schengenfest letos glasbeno bogatejši in z nekaj novostmi

21.7.2014 | 10:45 | STA

Foto: R. V., arhiv DL.si

Foto: R. V., arhiv DL.si

Vinica - Letošnji festival zvoka, sonca in zabave, Schengenfest, napoveduje bogat glasbeni program, organizator - podjetje Black Orange, pa je pripravil tudi nekaj novosti. Sedmi festival po vrsti, ki bo v krajinskem parku Kolpa potekal med 1. in 3. avgustom, obeta štiri dni programa, saj bo za glasbeni uvod poskrbljeno že večer pred uradnim začetkom.

Schengenfest se bo letos prvič začel že v četrtek, 31. julija, ko bodo obiskovalci lahko v miru postavili šotore. Temu primeren bo tudi večerni program: za zabavo bodo poskrbeli Vlado Kreslin z Malimi bogovi, 2B in nekaj didžejev, naslednji dan pa se bo začelo zares.

Na prvi uradni festivalski večer, ki je nastal v sodelovanju s Kinom Šiška, bo na glavnem odru nastopilo veliko ime festivala Die Antwoord, južnoafriški rap-rave trojec, ki je v le šestih letih, odkar obstaja, prevetril glasbeni mainstream in alternativno sceno. Kot so zapisali organizatorji, s svojo pojavnostjo šokirajo, kritizirajo, presegajo in radi provocirajo; med drugim so se ponorčevali iz Lady Gaga, ki jih je povabila na svojo turnejo, a so ji svoj odločni ne podali v videospotu Fatty Boom Boom.

Petkov večer bodo krojili še Laibach, Kiril Djaikovski, Moveknowledgement, Kuga in High 5. Na elektro odru se bodo zvrstili Klangkarussell, DJ Zeds & Rootsinsession Sound, Felis Catus & Softskinson (DMNP), Nati Katchi in S.H.U. S.H.U.

V soboto bodo glavni oder zasedli dvojec 2cellos, Bajaga & Instruktori, Zmelkoow, StrojMachine, Čao Portorož, Pankreas in Ice on Fire. Na elektro odru bodo za plesne ritme skrbeli Loadstar & MC Jakes, HEX, Danaja, TRDEE in Milk Drinkers.

V nedeljo bodo na glavni oder stopili dolgo pričakovani finski hard rockerji H.I.M. in britanska trip hop zasedba Morcheeba, poleg naštetih pa še MUFF, Zebra Dots, The Ufoslavians in Top Stripper. Na elektro odru bosta ploščke sukala didžeja Valentino Kanzyani in Beltek.

Novost je tudi zamenjava kamp prostora in odrov. Kamp bo namreč preseljen pod vznožje hriba, kjer se je v prejšnjih letih razprostiralo prizorišče, s tem bodo naravno senco dajali omenjeni hrib in drevesa ob Kolpi. Prizorišče glasbenih dogodkov pa bo na mestu, kjer je bil prejšnja leta kamp.

Še ena novost se nanaša na vstopnino. Organizatorji so namreč, kot so še sporočili, poleg enodnevnih in tridnevnih uvedli tudi dvodnevne vstopnice za vse mogoče kombinacije dveh dni ter akcijo šest plus ena za tridnevne vstopnice, s katero omogočajo prihranek večjim skupinam obiskovalcev.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava