Policisti 24-letniku rešili življenje

21.7.2014 | 12:50

Policisti 24-letniku rešili življenje

Brežice - V petek malo po 19. uri se je zagorelo v stanovanjskem bloku v Brežicah. Na kraj so po obvestilu centra za obveščanje takoj odšli tudi brežiški policisti. Opazili so povsem zadimljen hodnik stanovanjskega bloka, močno se je kadilo tudi skozi okno enega izmed stanovanj.

Zaradi očitne nevarnosti za življenje ljudi so se takoj odločili za nasilen vstop v stanovanje. Policist je silo telesa odprl vrata in v stanovanju so našli 24-letnega moškega, ki je kazal znake zastrupitve in se ni odzival na klice policistov. Rešili so ga iz stanovanja, ga predali zdravstvenemu osebju in pričeli s prezračevanjem prostorov.

V bolnišnici so na opazovanju zadržali tudi moškega, ki je policistom pomagal pri reševanju. Policisti so iz večstanovanjskega bloka evakuirali trideset oseb. Kasneje so opravili ogled in ugotovili, da je moški na štedilniku pripravljal hrano in v drugem prostoru zaspal. V tem času je zaradi zažgane hrane prišlo do močnega zadimljenja. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava