V križišču pod tovornjak, kolesarka po avtocesti

21.7.2014 | 13:45

V križišču pod tovornjak, kolesarka po avtocesti

V soboto nekaj po 22. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti med Radečami in Sevnico. Sevniški policisti so ugotovili, da je 45-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Radeč proti Sevnici. Pri Boštanju je na križišču glavne in dveh stranskih cest nenadoma zavil na levo smerno vozišče in trčil v tovorno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 54-letni voznik.

V nesreči sta se hudo poškodovala povzročitelj nesreče in 26-letni potnik v njegovem vozilu. Voznik tovornega vozila je bila lažje poškodovan. Policisti so še ugotovili, da 45-letni povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Po zaključeni preiskavi in na podlagi rezultatov strokovnega pregleda bodo zoper povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Nepravilno prehiteval

V petek malo pred 15. uro je na cesti Novo mesto – Mirna Peč 47-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil 24-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. V nesreči sta se lažje poškodovala oba voznika in mladoletni potnik v vozilu 47-letnega voznika. Za povzročitelja nesreče so policisti odredili strokovni pregled in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Pijan v ograjo

Včeraj nekaj po 18. uri je na avtocesti pri Dobruški vasi 38-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom in trčil v varovalno ograjo. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,81 miligrama alkohola. Izdali so mu plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kolesarka na avtocesti

Že dopoldan pa so bili policisti obveščeni o ženski, ki je kolesarila po avtocesti med Novim mestom in Otočcem. Prometniki so takoj odšli na kraj in pri avtocestnem postajališču izsledili 50-letno državljanko Rusije. Varno so jo pospremili z avtoceste in ji zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Zasegli avto

Krški policisti so v soboto med kontrolo prometa v Drnovem ustavili 48-letnega voznika peugeota. Ob preverjanju v evidencah so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,36 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilneža pretepala partnerki

V petek dopoldne so krški policisti posredovali zaradi nasilja v družini, kjer je 39-letni moški fizično in psihično trpinčil zunajzakonsko partnerko. Z žrtvijo naj bi grdo in ponižujoče ravnal, jo pretepal in večkrat poškodoval, preganjal iz skupnega bivališča, jo žalil, ji grozil in ustrahoval.

Policisti so žrtev zaščitili in nasilnežu izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Preiskovalni sodnik bo presodil o podaljšanju prepovedi približevanja. 39-letnega nasilneža bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Zaradi nasilja v družini so v soboto dopoldan posredovali tudi novomeški policisti. Ugotovili so, da je 49-letni nasilnež pretepel zunajzakonsko partnerko in jo poškodoval. Žrtev naj bi lasal in jo porinil, da je z glavo udarila v pohištvo in se poškodovala. Nasilnež naj bi že dalj časa izvajal nasilje nad partnerko. Žrtev naj bi pretepal, jo žalil, poniževal, ustrahoval in omejeval gibanje.

Policisti so mu izrekli prepoved približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije Nasilneža bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

Iz kleti stanovanjske hiše v Novem mestu je nekdo ukradel delovni stroj vibracijski nabijač znamke Tremix. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

V petek dopoldan sta v prodajalni v Novem mestu dva neznanca prodajalko prosila, da jima zamenja bankovce. V pogovoru sta jo zamotila, izkoristila njeno nepazljivost in iz blagajne ukradla več kot 550 evrov.

Z njiv v okolici Krškega in Šentjerneja so neznanci ukradli poljščine.

V Metliki je v noči na nedeljo nekdo vlomil v lesen objekt ob stanovanjski hiši in ukradel dve kosilnici. Lastnika je oškodoval za 600 evrov.

V Semiču so neznanci iz stanovanjske hiše ukradli bakren kabel in povzročili za okoli 5000 evrov škode.

Na parkirnem prostoru igrišča v kraju Ardro pri Raki je v noči na nedeljo nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in ukradel torbico z denarjem in navigacijsko napravo. Lastnico je oškodoval za 1500 evrov.

Sirec čez Kolpo

Črnomaljski policisti so v petek dopoldan v Dragatušu med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili 50-letnega državljana Sirije, ki je nezakonito prestopil državno mejo preko reke Kolpe. Tujcu so odvzeli prostost in ga pridržali. Po zaključenem postopku so ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Izzival na Topliški noči

V noči na soboto je na prireditvenem prostoru v Dolenjskih Toplicah 25-letni moški, ki je bil pod vplivom alkohola, kršil javni red in mir, izzival je goste k pretepu, jih odrival in nadlegoval. Varnostnika sta kršitelja obvladala, zoper njega uporabila prisilna sredstva, obvestila novomeški OKC in kršitelja zadržala do prihoda policistov. Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril, zato so ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Tepel jo je v lokalu

Črnomaljske policiste je v noči na nedeljo na pomoč poklicala ženska, ki naj bi jo v lokalu pretepal, žalil in poniževal nekdanji partner. Kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, nadaljeval je s kričanjem in žaljenjem. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava