FOTO: Gimpexov podmladek z devetimi medaljami

23.7.2014 | 08:40

FOTO: Gimpexov podmladek z devetimi medaljami
FOTO: Gimpexov podmladek z devetimi medaljami
FOTO: Gimpexov podmladek z devetimi medaljami

Straža - Na nedavnem evropskem prvenstvu v raftingu za štiričlanske posadke - od 17. do 20. julija je potekalo na umetnem kajakaškem kanalu na reki Donavi v neposredni bližini Bratislave – je dal Rafting klub Gimpex Straža prednost svojemu podmladku in nastopil v kategorijah do 19 (mladinci) in do 23 let (mlajši člani). Mladi veslači so upravičili zaupanje in se v domovino vrnili z devetimi medaljami, od tega dvema zlatima

Ekipi so sestavljali Jan Avsenik, Jan Petkovič, Jan Zupančič, Miha Mazovec, Denis Dragovič in Jan Košmerl ter trener Borut Retelj.

Prvi tekmovalni dan se je razpletel sanjsko. Dve zlati medalji mladinske ekipe in dve srebrni ekipe mlajših članov v sprintu in dvobojevanju sta potrdili vrhunsko pripravljenost, prvi naslov evropskih prvakov v klubski zgodovini pa je potrdil dobro načrtovano in sistematično delo z mladimi.

Po petkovem prostem dnevu, sta bila v soboto na sporedu spusta v obeh kategorijah. Trije krogi po 10 minut so bili sestavljeni iz veslanja po mirni vodi, teka in veslanja po divji vodi na umetni progi, kar je v veliki vročini predstavljalo hud napor za vse mlade tekmovalce. Stražani so s progo morali opraviti kar dvakrat v razmiku dveh ur, saj so kot edina reprezentanca nastopili v kategoriji mladincev in mlajših članov. Bučna podpora straških navijačev jih je ponesla do srebra v mladinski kategoriji in brona v kategoriji mlajših članov.

Zadnji dan prvenstva so fantje osvojili še srebro v slalomu med mladinci in bron med mlajšimi člani. V skupnem seštevku vseh štirih disciplin so mladinci osvojili drugo mesto,zmagala je ekipa Rusija-1, tretja pa je bila Turčija.

Med mlajšimi člani je v skupnem seštevku zmagala ekipa Češka-2, pred Češko-1 in Slovaško-1, Slovenija pa je kljub štirim posamičnim medaljam osvojila skupno četrto mesto. Da gre za izjemen rezultat pove tudi dejstvo, da je povprečna starost Straške ekipe mlajših članov (U-23) le 19 let.

Galerija

Komentarji (3)

23.7.2014Ocenistrazan 
Bravo fantje
23.7.2014Oceni občanka 
Bravo fantje! Po moje ste bili uspešni tudi zato, ker ste bili v ekipi kar štirje z imenom JAN!
24.7.2014OceniBojan 
Bravo fantje!!! Trdo delo in ves trud sta poplacana z zlatom!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava