ostali športi

Pavlin rekordno, a za las ob finale in normo

23.7.2014 | 14:15 | STA/B. B.

Damjan Pavlin (Foto: I. V., arhiv DL)

Damjan Pavlin (Foto: I. V., arhiv DL)

Krško - Slovenska strelska reprezentanca invalidov, ki nastopa na svetovnem prvenstvu v nemškem Suhlu, je danes za las ostala brez še ene kvote za nastop na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016. Damjan Pavlin, član Strelskega kluba Leskovec pri Krškem, je finale v kategoriji R5 z zračno puško leže zgrešil le za 0,3 kroga.

Z uvrstitvijo v finale bi strelec iz Brezovske Gore tudi dosegel tudi paraolimpijsko kvoto za naslednje največje tekmovanje športnikov invalidov v Braziliji čez dve leti. Kljub temu je z izidom 634,2 kroga postavil osebni rekord, ta dosežek pa ga je popeljal na deseto mesto.

Veselka Pevec je bila na koncu 20. (630,7), Franček Gorazd Tiršek 30. (628,8). Ekipno je Slovenija zasedla šesto mesto, do brona jo je ločilo 5,5 kroga.

Strelci na SP v Suhlu pa že imajo medaljo. Pred dvema dnevoma so osvojili srebro v ekipnem tekmovanju z zračno puško. Ugnali so jih le Korejci, Tiršek in Pevčeva pa sta Sloveniji pristreljala tudi kvoti za naslednje paraolimpijske igre.

Strelsko SP bo potekalo do 26. julija, na njem nastopa 268 strelk in strelcev iz 55 držav. Udeležba je rekordna, tudi zato, ker na tem tekmovanju že delijo prve kvote za paraolimpijske igre.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava