Opozicija protestno zapustila zadnjo sejo v tem mandatu

24.7.2014 | 10:40

Opozicija protestno zapustila zadnjo sejo v tem mandatu

Šentjernej - Iz Šentjerneja se ponavljajo podobna poročila s sej občinskega sveta. Po neuspešni redni občinski seji pred dvema tednoma, ko je bila seja po uri in pol zaradi odhoda opozicije in posledično nesklepčnosti prekinjena, se je včeraj zvečer del zgodbe ponovil.

Opozicija protestno zapustila zadnjo sejo v tem mandatu

Župan Franc Hudoklin je z istim dnevnim redom sklical 13. izredno sejo, ki so jo ravno tako po eni uri protestno zapustili štirje opozicijski svetniki, a ker je bila tokrat navzoča vsa županova koalicija, to je deset svetnikov SLS, LDS, DeSUS in romski svetnik, se je seja nato nadaljevala – brez večjih težav so sprejeli prav vse točke dnevnega reda.

Opozicija protestno zapustila zadnjo sejo v tem mandatu

Opozicijski Albert Pavlič je zastavil vprašanje, zakaj župan sklicuje izredno sejo, ko pa so točke dnevnega reda le prepis prejšnje neuspešne redne seje in bi lahko sklical naslednjo redno sejo.

»Gre za zlorabo instituta izredne seje, razlog pa je le ta, da se želite izogniti točki pobude in predlogi, da ne želite razprave o dnevnem redu in o perečih temah,« je menil in županu znova predlagal, da odstopi, sicer pa bodo ljudje 5. oktobra že ocenili njegovo dosedanje delovanje.

Župan Hudoklin se je skliceval na druge člene poslovnika in dejal, da se je pač odločil za izredno sejo, ker gre za pomembne točke, pri tem ga je podprla pravnica Klementina Zeme.

Opozicija protestno zapustila zadnjo sejo v tem mandatu

Pavlič je kot na prejšnji seji predlagal razširitev dnevnega reda za pet točk (zaprtje mostu v Mršeči vasi, komunalni prispevek, kanalščina in obdavčitev okoliških vasi šentjernejske občine v zvezi z obdelavo in prevozom blata iz grezničnih gošč, zaračunavanje vodovodne omrežnine v večstanovanjskih objektih ter smrad z regijskega odlagališča odpadkov v Leskovcu, ki se širi v šentjernejsko občino), a koalicija, ki ima v občinskem svetu večino, je predlog gladko zavrnila (10 proti, 4 za).

Ravno tako se je zgodilo s predlogom Dareta Homan o razširitvi dnevnega reda seje z informacijo o podanih pripombah o okoljevarstvenem dovoljenju za Cerod 2, pri čemer naj bi spregovoril tudi vodja šentjernejske CI Zdenko Antončič. Štirje opozicijski svetniki (Pavlič, Homan, Radko Luzar in Janez Selak) so nato razočarani – kar so tudi povedali - zapustili sejo.

Župan Hudoklin je povedal, da bodo občani o vseh naštetih zadevah obveščeni v posebnem informatorju, ki ga bodo prejela vsa gospodinjstva, rekel pa je tudi, da mu je žal, da predlagatelji niso storili, kar bi morali, da bi se na seji obravnavala vsaj problematika Ceroda – imeli so sedem dni časa od prejema vabila za sejo, da oblikujejo pobudo in pripravijo gradivo, in tudi sam bi storil vse, da bi na sejo prišli kompetentni ljudje.

Besedilo in foto: L. Markelj

Galerija

Komentarji (49)

24.7.2014OceniSŽ 
Jaz mislim da bo najbolje da spokata oba in Hudklin in Pavlič ! Se res obnašajo kot otroci, pravi SDS-ovci (pa da ne dam še kake druge primerjave)
24.7.2014Ocenivolilec 
Hvala Bogu, da bodo 5. oktobra volitve! To presega že vse varnostne ventile! Franc še ni dojel, da je njegove metode povozil čas in tudi ljudje so veliko bolj politično pismeni, kot so bili pred leti. Udarilo je po žepih občanov! Konec je Franc! Franc, se sploh zavedaš, da je konec??
24.7.2014Ocenipoložničar 
Folk! Odprite položnice! Poglejte, kaj nam je zakuhala aktualna lokalna oblast! Če je bil denar za subvencioniranje velikih traktorjev in podobnih reči, potem naj se nadejo tudi sredstva za subvencioniranje občinskega dreka. Pa dajmo kej šparat, dajmo odpoved kakšni Klementinci in vsem odvečnim uvoženim kadrom na občini. Poslovimo se že enkrat od koalicije, ki je na državnem nivoju bolj ali manj neparlamentrena. LDS, SLS itd... to so stranke, ki niso prestopile parlamentarnefga praga. Upam, da Kalin ne bo prestopil zdaj v SMC. Če bo to naredil, pol pa res adijo pamet!
24.7.2014Ocenidesus 
Kaj tveziš položničar. Desus se je močno okrepil. Zdaj bodo vsi prestopili k Vikitu :)
24.7.2014Ocenioblast 
Glede na to, da je DESUS vedno na oblasti, predvidevam, da bo po lokalnih volitvah skušal v koalicijo s šentjernejsko civlno iniciativo.
24.7.2014OceniJože 
Šentrnejčani,vam pa daje misliti Berto in teh par še drugih njemu podobni,vse našteto tukaj na dnevnem redu se plačuje tudi po drugih Občinah,danes ni nič zaston.Kaj čmo volitve so tukaj.
24.7.2014Oceniučiteljica 
Jože, Jože! Res, da sem ti v osnovni šoli šenkala pozitivno pri slovenskem jeziku (saj si mi prinesel jajčka, šunkico pa še kakšen literček šmarnice), ampak, tvoja pismenost je res katastrofalna! Prvič, delaš kapitalne slovnične napake, drugič, se pa tako nerodno izražaš, da moram napeti poleg glavnih tudi male možgane in vse mišice, ki mi še delujejo, da lahko dešifriram, kaj si hotel povedati. Drži se mojega nasveta, ki sem ti ga dala še v osnovni šoli, zato bodi raje tiho in se ukvarjaj s kmetijstvom, ker vsemogočni te ni predvidel za intelektualca, ampak za obdelovalca njiv, živinorejca, kurjerejca in proizvajalca jajc. Velike subvencije, ki si jih prejel s pomočjo politike so veliki greh tebe in tistih, ki so ti to omogočili. Za te grehe ti bodo sodili volilci 5. oktobra, za ostale grehe pa ti bo sodil vsemogočni. Jože, še je čas, da se poboljšaš!
24.7.2014Oceniojoj 
Po 5. oktobru si ne želim več takšnih "Jožetov" v občinskem svetu. Po njegovi logiki bi morali plačati komunalni prispevek v višini, ki je bila prvotna zamišljena. Res je, da vse občine plačujejo te stvari, vprašanje pa je, kolikšni so znenski! V Šentjerneju so bili s strani občinske uprave prvotno zamišljeni najvišji možni. Kar spomnite se na prve odločbe, ki ste jih prejeli za komunalni prispevek!!
24.7.2014Oceniobčanka Šentjerneja 
vsi smo v recesiji, tudi naša občina , vsi smo v smradu ,toda bori se samo CI.s vodjem ali ni realnih ljudi v naši mali občini z redkimi izjemami ,ki se borijo in zapuščajo občinske seje.Slovenija in naša občina potrebuje študirane in realne , nove ljudi. Prebudite se zaspanci.
24.7.2014OceniJože 
Učiteljica, se mi res smiliš,vem da si stara in telo ti je postao gobavo, te razumem nimaš mišic pameti tudi malo to vse pride počasi,kaj moremo leta naredijo svoje.Lepo se ti zahvaljujem za opozorilo,priznam vse bol sem površen,nimam kam prodati meso,pa vina tudi ne.Napiši naslov pa te obiščem.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava