dolenjska

Od kamionov do sežigalnice odpadkov?

24.7.2014 | 13:00 | I. N.

Utrinek z javne obravnave. (Foto: I. N.)

Utrinek z javne obravnave. (Foto: I. N.)

Novo mesto - Obsežna gradbena dela v nadomestni gospodarski coni ob Straški cesti nakazujejo, da ima podjetnik Lado Kastelec iz Grosuplja, večinski lastnik zemljišč na tem območju, tu resne namene. Prvotno naj bi območje ob Adrii Mobil služilo parkiranju tovornih vozil, zdaj pa želi podjetnik tu tudi zbirati in obdelovati odpadke. Krajani okoliških naselij so zgroženi nad načinom priprave ustreznih dokumentov za to, pa tudi nad nepremišljenostjo pristojnih, ki so bili pripravljeni podjetniku dopustiti vse možne dejavnosti na tem območju.

V pripravi je namreč občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) za nadomestno gospodarsko cono ob Straški cesti, ki naj bi na območju ob Adrii Mobil dopustil tudi dejavnost ravnanja z odpadki in druge dejavnosti, ki v veljavnem OPPN niso dopustne.

Bili smo na javni obravnavi dokumenta, na kateri so krajani dosegli, da se javna razgrnitev in s tem tudi rok za podajo pobud in pripomb na dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev OPPN nadomestna gospodarska cona ob Straški cesti podaljša do vključno 18. avgusta. Podrobneje o tem pišemo v današnjem tiskanem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Komentarji (17)

24.7.2014OceniMilan 
En tak tič je tale prevoznik, kot Znass, ki je na Gumberku nas.ral parkirišče. Sam denar jim gre po glavi. Palica ima dvs konca . Naj zmaga ljuddtvo.
25.7.2014Ocenisandi čolnik 
vse vas moraliste vprašam, a ni razvoj in delovna mesta nek osrednji cilj???
25.7.2014Oceniopazovalec 
Še veliko takih ZNASSev bi moglo bit, da bi bile službe,foušija je pa itak slovenski šport...
25.7.2014OceniOhranimo zdravje otrok 
Občina je poskušala po hitrem postopku sredi dopustov (zakaj le?) spraviti čez dovoljenje za obdelavo in sežiganje čisto vseh vrst odpadkov (tudi kancerogenih, strupenih, radioaktivnih itd) dobrih 200 metrov pred začetkom Novega mesta. V samem predmestju. Kaj takega ni možno niti v Severni Koreji, kaj šele v razvitem svetu. Tisti ki v tem vidite razvoj Novega mesta in zaposlitvene priložnosti si te odpadke natrpajte v vrečke in jih nesite domov pa tam prebirajte, skladiščite, sežigajte ali karkoli že hočete. Ostali pa vidimo prostor za odpadke nekje na samem ne pa v mestu, zaposlitvene možnosti naših otrok pa vse kje drugje, kot v sortiranju strupenih odpadkov.
26.7.2014Ocenipredlog 
Predlagaj ta kraj "na samem", da ne bi bilo nasprotovanj.
26.7.2014OceniJaz predlagam 
Jaz predlagam tvoje naselje. Bolj natančno, 200m od tvoje hiše. Saj ne nasprotuješ, kaj ne? Če pa nasprotuješ, se prosim vzdrži soljenja pameti drugim.
26.7.2014Oceninn 
No če bi malo bolj prebral o čem gre, bi vidl da ne gre za nobeno sežigalnico, še manj pa za nevarne odpadke. Klasifikacija dejavnosti pod točko 38 govoro samo o nenevarnih odpadkih, ne pa o nekih nevarnih, radioaktivnih in podobnih neumnostih. V bistvu gre za selitov dinosa iz bršljina in ne vem kaj je tukaj tako spornega.
26.7.2014Ocenipredlog 
jaz predlagam - da svojo bebavo srboritost izvajaš kje drugje in ne tu. Sem lepo vprašal in ne solil pameti, še manj komurkoli nasprotoval.
26.7.2014OceniMe zanima 
nn, zakaj poskušaš zavajati ljudi, ko pa lahko vsak na netu prebere celotno klasifikacijo38?
28.7.2014Oceninn 
Kdo koga zavaja? Kje v točki 38 kaj piše o nevarnih odpadkih? Poudarke je na nenevarnih, upam da bereš zadnjo uredbo. Bolj kot to bi vas mogla motit novoterm pa tisto kar iz dimnika ven pride.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava