kronika

Pijan voznik ogrožal pešce; po padcu z lestve v smrtni nevarnosti

24.7.2014 | 16:30 | M. K.

Pijan voznik ogrožal pešce; po padcu z lestve v smrtni nevarnosti

Sinoči nekaj po 20. uri so bili policisti obveščeni, da v Brežicah voznik osebnega avtomobila z agresivno in nevarno vožnjo ogroža pešce. Takoj so odšli na kraj in izsledili voznika osebnega avtomobila znamke Citroen. Ustavljali so ga z rdečo lučjo, vendar kršitelj njihovih znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Policisti so zapeljali za njim, ga ustavili na Tovarniški ulici in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 34-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,74 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pridržali pijanega razgrajača

Brežiški policisti so bili sinoči nekaj po 19. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu. Ugotovili so, da je 32-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, vpil na goste in jih nadlegoval. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Padel z lestve in se hudo poškodoval

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili včeraj popoldan obveščeni o nesreči v Srednjem Lipovcu, kjer naj bi moški padel z višine petih metrov. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 59-letni moški na drevesu žagal veje. Ko je bil na lestvi na višini okoli 4,8 metra, se je veja zlomila, moški pa je padel in se hudo poškodoval. S helikopterjem so ga odpeljali v ljubljanski klinični center. Po podatkih iz bolnišnice naj bi bil zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava