posavje

FOTO: Ivino igrišče vabi v čarobno sobo

24.7.2014 | 17:30 | Besedilo in foto: A. K.

Včerajšnjo otvoritev je zaznamoval simpatičen in sproščen program.

Včerajšnjo otvoritev je zaznamoval simpatičen in sproščen program.

Na Ivino sobo so bili včeraj navdušeni tudi najmlajši obiskovalci.

Na Ivino sobo so bili včeraj navdušeni tudi najmlajši obiskovalci.

Sevnica - V središču Sevnice je včeraj svoja vrata odprlo prav posebno igrišče. Za njegovim odprtjem stoji Zavod Knof, prvo posavsko socialno podjetje, pod okriljem katerega deluje tudi socialni inkubator, ki je v to regijo pripeljalo že številne zanimive projekte. Zadnji v vrsti je namenjen predvsem otrokom in njihovim staršem.

Ivino igrišče je namenjeno otrokom, ki so stari od enega do sedem let.

"Ivino igrišče je čarobna soba, varno in zabavno mesto za otroke. Vanjo lahko starši pripeljejo otroka, če imajo kakšen opravek in ga tam pustijo v varstvu do maksimuma dveh ur. Idejo za projekt je dala gospa Snježana Mančić, ki ima zelo rada otroke in se je lani preselila v Sevnico. Idejo je prinesla iz Srbije, ker je tam zelo veliko takšnih igrišč, pri nas pa je to nekaj novega," je pojasnila direktorica Zavoda Knof Mojca Žganec Metelko.

Poleg igranja bodo za otroke organizirali tudi različne aktivnosti, kot so risarski natečaji, likovne ustvarjalnice in ples v maskah, v njem pa bodo lahko potekale tudi rojstnodnevne zabave.

Igrišče, ki se nahaja v prvem nadstropju Hotela Ajdovec v Sevnici, bo odprto vse dni v tednu razen ob torkih in nedeljah med 10. in 19. uro. 

In zakaj Sevnica in Posavje sploh potrebujeta Ivino igrišče?

"Ker otroci, ki niso vključeni v vrtec potrebujejo igro z vrstniki, da spoznavajo nove stvari in nove obraze, ker morajo včasih mamice kam skočiti, ko je oči v službi, babi pa nima časa, ker otroci potrebujejo igro tudi, ko zunaj dežuje, ker so otroci že naveličani domačih igrač, televizije in zlaganja posode ven in noter iz omar," so nekaj razlogov nanizali Knofovci.

‹ nazaj

Galerija (18)

IMG_9200
IMG_9203
IMG_9205
IMG_9206
IMG_9208
IMG_9210
IMG_9212
IMG_9213
IMG_9214
IMG_9216
IMG_9218
IMG_9219
IMG_9221
IMG_9223
IMG_9225
IMG_9226
IMG_9227
IMG_9229

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava