gospodarstvo

Zelo uspešno polletje Adrie Mobil

25.7.2014 | 12:20 | B. B.

Zelo uspešno polletje Adrie Mobil

Novo mesto - V prvih šestih mesecih letošnjega leta je Adria Mobil ustvarila za 112,7 milijonov  evrov prihodkov iz prodaje, kar je 11 odst. več kot v enakem lanskem obdobju. Doseženi poslovni izid iz poslovanja znaša 6,4 milijona evrov, kar je 16 odst. več kot lani in za 27 odst. več od načrtovanega.

Sicer pa je Adria Mobil pred največjim poslovnim dogodkom sezone. To je eden največjih sejmov karavaninga, ki vsako leto konec avgusta v nemškem Düsseldorfu tradicionalno odpre svoja vrata obiskovalcem iz vse Evrope in sveta. Na ta dogodek se Adria Mobil letos še posebej skrbno pripravlja, saj bo v Düsseldorfu premierno predstavila paleto produktov sezone 2015 in s tem simbolično vstopila tudi v jubilejno, 50. leto svojega obstoja in delovanja, sporočajo iz novomeškega podjetja.

»Če smo si pred petimi leti zastavili drzen cilj – biti med tremi največjimi proizvajalci v panogi – lahko danes z velikim zadovoljstvom ugotovim, da smo tako po statistiki prodaje kot tudi z ugledom, ki ga Adria uživa na svojih trgih, zastavljeni cilj vsekakor dosegli in da Adria v svoj 50-letni jubilej vstopa močnejša kot kadarkoli prej,« pravi generalna direktorica družbe Adria Mobil Sonja Gole.

»Adria Mobil je tudi sicer med največjimi slovenskimi izvozniki, ki je, ravno zaradi svoje izključno izvozne naravnanosti, uspela ohraniti svoj visok položaj med gospodarskimi subjekti v Sloveniji in ostati med največjimi gospodarskimi subjekti v svoji branži v Evropi. In še več: ker se v družbi nenehno in sistematično vlaga v kakovost in rast distribucijske mreže kot tudi v nadaljnjo internacionalizacijo poslovanja, danes sodi blagovna znamka Adria s predstavništvi širom Evrope ter na Japonskem, v Rusiji, Avstraliji in na Kitajskem med ene redkih, globalno prisotnih znamk počitniških vozil v svetovnem merilu. Vse to pa izhaja predvsem iz finančne stabilnosti družbe, ki še naprej ostaja glavna skrb njenega vodstva, usmerjenega v nadaljnja rast in razvoj,« so še sporočili iz Adrie Mobil

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava