dolenjska

Ponoči z  avtom v jarek

26.7.2014 | 07:30 | L. M.

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Ponoči ob 1.03 je na cesti Spodnja Pohanca – Arnovo selo v občini Brežice voznik osebnega vozila zapeljal v obcestni jarek. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili razsvetljavo, na vozilu odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, počistili razlite motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem NMP Brežice ter pomagali pri nalaganju vozila na avtovleko. Hudo poškodovanega voznika so reševalci ZD Brežice prepeljali v novomeško bolnišnico.

Zagorelo v Vipapu, požar ugasnil sam

Včeraj popoldne ob 15.13 so v Krškem, v tovarni VIPAP, zagoreli jermeni na črpalki pod papirnim strojem 1 v kletnih prostorih. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so pregledali okolico črpalke in črpalko s termovizijsko kamero, prezračili prostor in ugotovili, da je požar ugasnil sam, tako da gašenje ni bilo potrebno. Obveščene so bile pristojne službe.

Motorist padel in se poškodoval

Včeraj ob 15.19 je v naselju Velike Malence v občini Krško padel motorist in se pri tem poškodoval. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka ter pomagali reševalcem ZD NMP Brežice pri oskrbi ponesrečenca. Slednji so poškodovano osebo prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice na kirurški oddelek. Obveščene so bile vse pristojne službe.

Eno uro ne bo elektrike

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije na področju nadzorništva Sevnica, danes med 10. uro in 11. uro na območju transformatorskih postaj; Lesičje jame, Veternik, Dolenji Kremen in Vitovec.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava