posavje

Brežiški urgentni center čaka še tehnični pregled

28.7.2014 | 10:35 | STA

Brežiški urgentni center čaka še tehnični pregled

Brežice - Brežiški urgentni center, ki so ga kot prvega v mreži slovenskih urgentnih centrov začeli graditi leta 2011, so zgradili v predviden roku oz. do konca junija. Vodstvo Splošne bolnišnice Brežice, ki čaka na njegov tehnični pregled in uporabno dovoljenje, pa pričakuje, da bo začel delovati konec septembra ali oktobra.

Direktor brežiške bolnišnice Dražen Levojević je za STA povedal, da so za celotno naložbo brežiške urgence, ki znaša nekaj manj kot tri milijone evrov, dobili približno 1,8 milijona evropskega denarja, razliko pa bosta prispevali država in bolnišnica.

V novi brežiški urgenci so že namestili medicinsko in pohištveno opremo ter opravili prevzem. Pred začetkom delovanja bodo uredili tudi električno napajanje. Transformatorsko postajo so že nadgradili, vgrajujejo agregate za proizvodnjo električne energije, v bolnišnični stavbi pa še dvigala.

Tehnični pregled nove urgence pričakujejo v kratkem. Napovedani začetek delovanja urgence bi lahko prestavile le morebitne, med tehničnim pregledom ugotovljene nepravilnosti, je opozoril direktor.

V centru bosta delovali kirurška in internistična urgenca, ki ju sedaj izvajajo v ločenih bolnišničnih oddelkih, izvajali pa bodo tudi del urgence na primarni ravni, je še pojasnil Levojević.

Splošna bolnišnica Brežice oskrbuje približno 70.000 prebivalcev brežiške, krške in sevniške občine oz. Posavja. V njej zdravijo tudi del prebivalcev sosednjih območij.

‹ nazaj

Komentarji (1)

7.8.2014OceniFranc 
Zdaj pa hitro zlobirat, da se ukinejo drugi centri. G. Bizjaka pa za direktorja H, da bo vse teklo kot je v navadi v Posavju.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava