S terencem brez izpita s ceste

28.7.2014 | 13:10

S terencem brez izpita s ceste

Na območju Policijske uprave Novo mesto so minuli konec tedna zabeležili kar devet trkov z divjadjo, ravno toliko prometnih nesreč z materialno škodo, osem z lahkimi in ena s hudimi poškodbami. Slednja se je zgodila v noči iz petka na soboto na cesti Pohanca – Arnovo selo.

V jarek

Po prvih ugotovitvah je voznik terenskega vozila - vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja -, v katerem sta bila še dva potnika, v levem ovinku zapeljal naravnost s ceste. Po skoraj sedemdesetih metrih drsenja in vožnji izven vozišča je vozilo obstalo v jarku ob vozišču. Potnik na zadnjem sedežu, ki po prvih ugotovitvah ni bil pripet in so ga iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci, se je hudo telesno poškodoval po glavi in je ostal na zdravljenju v novomeški bolnišnici. Voznik in sopotnik spredaj sta bila privezana in se v prometni nesreči nista poškodovala. Okoliščine nesreče še preiskujejo, za voznika so odredili strokovni pregled.

Na streho

V nedeljo zjutraj so iz regijskega centra za obveščanje obvestili policijo o prometni nesreči na cesti Veliko Mraševo – Cerklje ob Krki. V nesreči je bilo udeleženo samo eno vozilo, ki je bilo ob prihodu policistov, reševalcev in gasilcev na strehi. Voznika in sopotnika so odpeljali v bolnišnico, voznik je bil lažje telesno poškodovan. Preizkus alkoholiziranosti je pri domnevnem vozniku pokazal 0,91 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi suma, da je z vožnjo storil kaznivo dejanje nevarne vožnje, ga bodo kazensko ovadili, avto pa so mu zasegli zaradi nadaljnjih postopkov.

Na Obrežju do 20 minut

Od petka do nedelje je bilo opazno povečan osebni promet proti Hrvaški, predvsem na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje. V največji konici iz petka na soboto so vozila izstopala v osmih kolonah, čakalna doba pa je bila do 20 minut. Promet je bil sicer gost tudi na avtocesti in drugih mejnih prehodih, a je v glavnem potekal tekoče in brez zastojev.

"Večjo gostoto prometa na mejnih prehodih in avtocesti Obrežje – Ljubljana pričakujemo naslednji vikend, od prvega do tretjega avgusta. Voznikom in voznicam svetujemo spremljanje obvestil v medijih o stanju prometa, več uporabnih informacij pa lahko dobijo tudi na spletnih straneh policije www.policija.si in prometno informacijskega centra za državne ceste www.promet.si (njihova telefonska številka 1970)," je še sporočil Robert Perc s PU Novo mesto.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava