Tatovi niso zbežali daleč

29.7.2014 | 11:00

Tatovi niso zbežali daleč

Sinoči malo pred 23. uro je občan policiste obvestil o sumljivih neznancih, ki naj bi v Novem mestu skušali vlomiti v prodajalno. Ko jih je opazili, so pobegnili, a ne za dolgo ...

Na kraj so takoj prišli novomeški policisti in vodniki službenega psa. Na podlagi opisa vozila, s katerim so neznanci pobegnili, so izsledili in prijeli dve osumljenki in osumljenca, ki so s strehe prodajalne skušali ukrasti bakrene žlebove.

Policisti so med postopkom ugotovili, da 23-letni osumljenec vozil neregistrirano laguno, na kateri sta bili nameščeni ukradeni registrski tablici, ki pripadata dvema drugima voziloma. 23-letni moški tudi nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Med vožnjo na vozilu ni imel prižganih žarometov in ni uporabljal varnostnega pasu. Vozilo so zasegli, o vseh ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno sodišče.

Kolesar nepreviden

Včeraj popoldan se je zgodila prometna nesreča v Šentjerneju, kjer se je 15-letni kolesar nepravilno vključeval v promet. Z dvorišča je nenadoma zapeljal na prednostno cesto in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 71-letni voznik. Kolesar je padel in se lažje poškodoval.

Zasegli clia

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so včeraj popoldan kontrolirali promet v Mirni Peči in ustavili 50-letnega voznika clia. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Na neregistriranem avtomobilu so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so policisti zasegli in o ugotovitvah z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

Eden bo piskal, drugi pa pasel

V Črnomlju neznanec vlomil v prostore društva in ukradel dva klarineta znamke Yamaha. Škode je za okoli 2000 evrov.

Z ograjenega pašnika v kraju Cerovec pri Črešnjevcu so neznanci ukradli šest ovc in ovna.

Pokrovi jaškov vse bolj mikavni

Z dvorišča podjetja v Novem mestu je nekdo ukradel štiri železne pokrove odtočnih jaškov in povzročil za okoli 400 evrov škode. Žal ne gre za osamljen primer. Na Policijski upravi Novo mesto so v zadnjih mesecih obravnavali že več podobnih tatvin na cestah in pločnikih.

Julija so policisti na območju Policijske postaje Brežice že zasegli večje število pokrovov jaškov, za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivih dejanj tatvin. Okoliščine policisti in kriminalisti še ugotavljajo.

"Na Policijski upravi Novo mesto prosimo vse, ki opazijo sumljive osebe, ki bi lahko izvrševale tatvine pokrovov jaškov ali drugih predmetov, da o tem takoj obvestijo policiste na številko 113. Na številko 113 ali 112 naj pokličejo tudi v primeru, ko opazijo, da na jašku na cesti ali pločniku ni pokrova ali rešetke. O tem bomo takoj obvestili pristojne službe, ki bodo v najkrajšem času nevarno območje ustrezno zavarovale in označile in nadomestile manjkajoče pokrove," pravi tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik.

Odprti jaški namreč predstavljajo veliko nevarnost za motorna vozila, pa tudi za kolesarje, motoriste in pešce. Posledice oziroma poškodbe so ob padcu v jaške, globoke po več metrov, lahko tudi usodne.

Komentarji (1)

29.7.2014OceniKlobo 
No to je pa res važno, da lopovi , ki so kradli CU-žlebove, niso bili privezani z varnostnim pasom , he, he,,.. eh !!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava