kolesarstvo

Adria Mobil ponovno na svetovno prvenstvo

29.7.2014 | 15:05

Adria Mobil ponovno na svetovno prvenstvo

Novo mesto - Mednarodna kolesarska zveza UCI je objavila težko pričakovano lestvico UCI Europe Tour. Adria Mobil je po seriji zmag od zadnje objave pred mesecem dni napredovala za kar petnajst mest in je trenutno deseta. Bolj kot trenutno deseto mesto je pomembno, da se je ekipa že dobrih 14 dni pred odločilnim datumom tretjič zapored uvrstila na septembrsko svetovno prvenstvo v Španiji, kjer bodo nastopali v ekipni vožnji na čas.

Zadnjih nekaj tednov je Adria bogato žela. Najprej sta Bruno Maltar (kronometer) in Radoslav Rogina (cesta) postala državna prvaka Hrvaške, Matej Mugerli je pa postal slovenski cestni državni prvak. Klemen Štimulak je zmagal na dirk Medio Brenta, Rogina pa v Romuniji ne dirki Sibiu Cycling Tour.

Kolesarji so letos zbrali 706,75 točke in so trenutno deseti med izmed 120 ekipami na lestvici. Trener Mervar Boštjan si lahko oddahne saj je ekipa dosegla enega večjih ciljev v sezoni, osvojene točke pa zagotavljajo mirno pripravo na svetovno prvenstvo.

Med posamezniki je v vodstvu UCI lestvice evropske serije Danec Magnus Court Nielsen, Mugerli je osmi, Rogina pa deseti.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava