novice

Zahtevo za vpogled v izpite spomladanske splošne mature vložilo 1400 kandidatov

29.7.2014 | 17:15 | STA

Ilustrativna slika (Foto: I. N., arhiv DL)

Ilustrativna slika (Foto: I. N., arhiv DL)

Ljubljana - Zahtevo za vpogled v izpitno dokumentacijo je vložilo 1400 kandidatov, ki so splošno maturo opravljali v spomladanskem roku. Zahtevo za vpogled so vložili pri 3148 izpitih, največ pri slovenskem jeziku, so sporočili iz Državnega izpitnega centra.

Splošno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 9152 kandidatov. Zahtevo za vpogled v izpitno dokumentacijo pa so lahko v treh dneh po objavi rezultatov vložili pri enem ali več predmetih.

Zahtevo za vpogled pri izpitu iz slovenščine je vložilo 814 kandidatov, iz angleščine 329 kandidatov, angleščine na višjem nivoju 252 kandidatov, matematike 389 kandidatov in iz matematike na višjem nivoju 268 kandidatov. Zahtevo pri izpitu iz biologije je vložilo 131 kandidatov, iz kemije 188 kandidatov, geografije 140 kandidatov, sociologije 103 kandidati, iz psihologije pa 167 kandidatov.

Pri ostalih izpitih vpogleda ni zahtevalo več kot 100 kandidatov, je razvidno iz podatkov, ki so jih posredovali iz Državnega izpitnega centra. Vpogledi potekajo do 30. julija. Kandidati lahko naslednji dan po opravljenem vpogledu vložijo ugovor na način izračuna izpitne ocene ali ugovor na oceno. Za reševanje ugovorov je predpisan 60-dnevni rok.

Državna komisija za splošno maturo bo na svojih sejah, ki bodo potekale predvidoma 8. in 21. avgusta, obravnavala ugovore kandidatov spomladanskega izpitnega roka. Kandidati bodo lahko naslednji dan po sejah na spletnih straneh Državnega izpitnega centra našli informacije, kdaj je bil njihov ugovor obravnavan in ali je prišlo na podlagi podanega ugovora do spremembe ocene.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava