novice

Pogrešana niso našli; danes brez elektrike

30.7.2014 | 07:00 | J. A.

Pogrešana niso našli; danes brez elektrike

Včeraj ob 16.20 uri so bili gasilci PGD Dvor in občani vključeni v iskalno akcijo pogrešane osebe. Pregledali so območje reke Krke od naselja Dvor, občina Žužemberk, do naselja Soteska v občini Dolenjske Toplice. Pogrešane osebe niso našli.

Ob 17.05 se je začela iskalna akcija pogrešane osebe tudi na območju občine Loška dolina. V akcijo iskanja, ki je trajala do 21.30, so bili vključeni gasilci Iga vas, Stari trg in Lož., pogrešanega pa niso našli. Iskanje bodo nadaljevali danes.

Sinoči ob 23.04 je v Zalogu, občina Straža, voznik osebnega vozila zapeljal s ceste v bližnji potok. Gasilci GRC Novo mesto so vozilo potegnili iz potoka.

Minulo noč ob 2.21 je v ulici Stari trg v Trebnjem zaradi poškodovane vodovodne inštalacije voda zalila prostore v poslovnem objektu. Gasilci PGD Trebnje so zaprli vodovodni ventil in v pritličju poslovnega prostora posesali manjšo količino vode.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bodo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah brez elektrike na območjih TP Drska (med 5.30 in 6.10) in TP Mrzla Dolina (med od 6.15 in 7. uro).

Na območju nadzorništva Šentjernej bodo brez elektrike med 8. in 14. pri TP Center Šentjernej in TP Šmalčja vas.

V trebanjskem nadzorništvu bodo danes brez elektrike na območju TP Pavlinov hrib (med 7. in 8.) in na območju TP Cviblje 1971, Cviblje 2, TP Dol. Medvedje selo 2000 (med 8. in 13).

V primeru slabega vremena bodo dela prestavili.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije danes in jutri med 8.30 in 1400 uro na območju transformatorske postaje Brezovica Gorjanci.

‹ nazaj

Komentarji (3)

30.7.2014OceniJože 
Se vam zdi smiselno isati osebo proti večeru, saj je tudi v gozdu ob tem vremenu precej temno??? Ne vem kdo to odreja in kdo v tem primeru alarmira gasilce???
31.7.2014OceniPeter-2 
Ta histerija z gasilci pa presega že vse meje. So tam, kjer jih ni treba ali pa jih je toliko, da delaj napoto drug drugemu. Obnašajo se povsem neracionalno. Kot sem nekoč že napisal, nekoč so na kraj padca motorista pri Sevnici prileteli pripadniki kar treh gasilskih društev. Ali res tako malo cenijo sredstva, ki jih dobijo za svoje delovanje? Seveda, prelahko pridobljeno je še lažje zapravljati!
1.8.2014OceniBodi načelen 
Peter, bodi načelen. Javno zahtevaj, da gasilcev ne alarmirajo, kadar se bo tebi ali tvojim najbližjem kaj hudega pripetilo. Če pa že morajo priti, naj pride pa samo eden in še ta peš, da ne bo po nepotrebnem tratil podarjena sredstva. Saj si za, a ne?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava