bela krajina

Toni Vrščaj z nastopom zadovoljen

30.7.2014 | 08:05 | B. B.

Toni Vrščaj z nastopom zadovoljen

Črnomelj - Minuli konec tedna se je v francoskem mestu Brest zaključilo šestdnevno svetovno prvenstvo v jadranju na deski razreda Techno 293. Na treh regatnih poljih se je pomerilo 401 jadralcev na deski iz 28 držav. V najštevilčnejši skupini, fantje U 17, se je pomerilo 157 tekmovalcev, slovenske barve pa sta zastopala Toni Vrščaj (WSC Črnomelj) in Ivan Roici (YC Čupa) iz Trsta.

V devetih plovih v šibkem do zmernem vetru se je Toniju uspelo kvalificirati v zlato skupino kot 56. med 79. tekmovalci, kjer je svoj rezultat po treh finalnih plovih še popravil in končal na 49. mestu, medtem ko je Ivan prvenstvo v skupni razvrstitvi zaključil na 136. mestu.

Svetovni prvak je postal Italijan Carlo Ciabatti, drugi je bil Francoz Tom Monnet, tretji pa Yoav Cohen iz Izraela.

Na prvenstvu je bila tudi predstavitev kvalificiranih jadralcev za druge mladinske olimpijske igre, ki bodo od 16. do 28. avgusta v Nanjingu na Kitajskem, Slovenijo pa bo med 20 jadralci na deski zastopal Toni Vrščaj.

Toni je po zaključenem prvenstvu povedal: »Z rezultatom sem po devetih mescih jadranja v tem razredu zadovoljen, še posebej zato, ker je to šele moja tretja regata in sem premagal veliko jadralcev, ki se s tem ukvarjajo že vrsto let. Čakajo me še krajše priprave, kjer bom poskušal še izboljšati svojo tehniko in splošno fizično pripravljenost.«

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava