kronika

Obstal na železniškem tiru

30.7.2014 | 10:25 | B. B.

Obstal na železniškem tiru

V noči na torek je 21-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Sevnice proti Brestanici. Pri Blanci je v nepreglednem ovinku pričel prehitevati drugo vozilo, takrat pa je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila. 21-letni voznik je izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal na železniško progo, kjer se je z vozilom večkrat prevrnil. V nesreči se je lažje poškodoval 21-letni voznik, potnik v njegovem vozilu pa ni bil poškodovan.

Policisti so še ugotovili, da je nesrečo povzročil pod vplivom alkohola, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,39 miligrama alkohola. O oviri na železniških tirih so bile takoj obveščene pristojne službe, ki so zaprle odsek železniške proge do odstranitve vozila s tirov. 21-letnemu vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje. Po zaključenem postopku ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Na treznjenje

Včeraj malo pred polnočjo so krški policisti med kontrolo prometa v Brestanici ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligrama alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Med 27. 7. in 28. 7. je bila v Gabrju ukradena enoosna traktorska prikolica znake Tehnostroj, tip ETK 410, zelene barve. Lastnik je oškodovan za 2000 evrov.

Iz ograjenega skladiščnega prostora prodajalne v Novem mestu so neznanci danes ponoči ukradli 14 plinskih jeklenk.

Na parkirnem prostoru ob lokalni cesti v Semiču je nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil bančno kartico s PIN kodo. Storilec je na bančnem avtomatu z ukradeno kartico opravil dvig gotovine. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

V okolici Novega mesta so neznanci v noči na torek iz kokošnjaka odtujili deset kokoši.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava