gospodarstvo

Slabo vreme ne prizanaša niti termam

31.7.2014 | 09:20 | B. B./STA

Tako živahnih dni je bilo zaradi slabega vremena letos malo.

Tako živahnih dni je bilo zaradi slabega vremena letos malo.

Dolenjske Toplice, Šmarješke Toplice - Slabo vreme ima neposreden vpliv na poletno turistično sezono. Ne le ob morju, slabše rezultate beležijo tudi v slovenskih zdraviliščih, predvsem na zunanjih bazenih.

Kot so za STA povedali v Termah Krka, dež negativno vpliva na poletno turistično sezono. V termah Dolenjske in Šmarješke Toplice sicer odpovedi rezervacij ne beležijo, saj je gostom na voljo kopanje v notranjih termalnih bazenih, a glede na trend rezervacij "v zadnjem hipu", ko gostje oddih rezervirajo nekaj dni pred prihodom, opažajo zaradi slabega vremena manj povpraševanj v primerjavi z lanskim toplim poletjem.

Najbolj se vpliv deževnega vremena odraža pri obisku zunanjih kopališč. V edinem julijskem vročem koncu tedna so bili zunanji bazeni polni hotelskih in dnevnih kopalcev, ob sedanjem, dlje časa trajajočem deževnem vremenu pa je število kopalnih dni in s tem tudi obiskovalcev več kot za tretjino manjše, posledično manjši so prihodki iz gostinstva. Tudi v Krkinem obmorskem centru Talaso Strunjan imajo zaradi deževnega vremena nižje prihodke v primerjavi z lanskimi.

‹ nazaj

Komentarji (1)

1.8.2014OceniMAX 
Enodnevna vstopnica za kopanje v Dolenjskih Toplicah je definitivno predraga.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava