dolenjska

Od župana Hudoklina zahtevajo jasne odgovore

31.7.2014 | 16:30 | L. Markelj

Nadomestni most v Mršeči vasi.

Nadomestni most v Mršeči vasi.

Šentjernej - V Civilni iniciativi Glas ljudstva in opozicijski svetniški skupini Ljudska alternativa so te dni pripravili zapis z njihovimi stališči in mnogimi javnimi vprašanji županu Francu Hudoklinu, direktorju občinske uprave Stanetu Galiču in svetnikom koalicije, kar je spodbudilo zlasti dogajanje v zvezi z zaprtjem starega lesenega mostu v Mršeči vasi in odprtjem začasnega, ki bo ljudem na voljo do izgradnje novega, betonskega.

Leseni most čez Krko bo kmalu preteklost. (Foto: L. M.)

Leseni most čez Krko bo kmalu preteklost. (Foto: L. M.)

Med drugim jih sprašujejo: zakaj od decembra 2011, ko je Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani izdala mnenje o poškodovanosti starega mostu čez Krko, da ga je treba zaradi varnosti uporabnikov zapreti, niso storili nič? Ravno tako ne od januarja 2013, ko je gradbeni inšpektor ugotovil nevarnost mostu, pa do januarja 2014, ko je podal odločbo, da se most nemudoma zapre. Zakaj kot pristojni in odgovorni most, ki je zgrajen na lokalni cesti, niso ustrezno vzdrževali in obnavljali? Zakaj ni Občina Šentjernej takoj po mnenju stroke začela z vsemi aktivnostmi za postavitev nadomestnega mostu in so bili zato občani primorani več kot pol leta uporabljati daljše in dražje poti, kar je zlasti bremenilo kmete? Zakaj se o problematiki zaprtja mostu na OS kot najvišjem organu odločanja v občini od decembra 2011 ni niti enkrat razpravljalo? Zakaj sta se župan in koalicija »bala« pridobiti drugo strokovno študijo o mostu, če bi bil predlog svetnika o tem sprejet, pa bi ga župan zadržal? Ali držijo bojazni, da se bodo smeti iz SV Slovenije prevažale v Leskovec po krajši poti po novem betonskem mostu v Mršeči vasi?

Na vsa ta in še nekaj drugih vprašanj v CI in Ljudski alternativi zahtevajo v roku sedmih dni ustrezne odgovore in pojasnila,sicer pravijo, da bodo zoper odgovorne preko pooblaščene odvetniške pisarne vložili na pristojne organe kazenske ovadbe zaradi suma storitve kaznivih dejanj: opustitve uradnih dolžnosti, suma malomarnega odnosa do zdravja in življenja ljudi, zavestnega prikrivanja dejanskega stanja ogroženosti uporabnikov mostu itd.

Pismo, ki so ga ali ga bodo v teh dneh dobila vsa gospodinjstva v šentjernejski občini, si preberite v priponki. Ravno tako tudi rezultate nedavni državnozborskih volitev za šentjernejsko občino.

‹ nazaj

Komentarji (31)

31.7.2014OceniPripomba 
CI bi povprašal, kaj pa bi pokazala še ena ekspertiza? Da most ni uporaben in nevaren? To je pokazala že prva!! Sicer pa - stališča so še nekako, objava rezultatov državnozborskih volitev pa le lokalna propagandna poteza SDS, ki pa v državnem merilu ni požela željenega uspeha! SDS je v državnem merilu zapustilo kar 110.000 volilcev! Torej je Pavličevega desetarja zapustilo kar za 11 divizij volilcev ;-))!! Pa tudi sicer istočasna objava rezultatov državnozborskih volitev in stališč CI v enem paketu kaže, da CI v resnici najbrž ni to, za kar se predstavlja - politično popolnoma neodvisno gibanje občanov .....
31.7.2014Oceničlan CI 
Pripomba, svetujem ti, da začneš igrati šah, potem boš bolj jasno razumel politiko. Objava rezultatov pove tudi to, da je županova OO SLS na državnozborskih volitvah v naši občini dobila samo 165 glasov, kar je za Hudoklina po mojem mnenju alarmantno. Izhajajoč iz tega dejstva, se potem ne čudim, da se dela fešta ob otvoritvi nekega začasnega mostu, ki bi ga itak morali postaviti še predno so zaprli prvega. Zlobneži celo pravijo, da se ne bodo čudili, če bomo priča mini otvoritvam za vsako na novo prepleskano zebro čez cesto in namalanega petelinčka na pločniku. Jernejevo prihaja in volitve bodo...panika, ni kej!
1.8.2014Ocenigozdar 
@Pripomba Kadar greš k zdravniku in če nisi prepričan v diagnozo, ki ti jo postavi, imaš možnost pridobitve drugega mnenja od drugega zdravnika. Tisti, ki je želel dobiti drugo mnenje v zvezi z varnostjo mostu v Mršeči vasi je hotel doseči samo to .Torej, kaj bi pokazala druga ekspertiza se ne ve, ker je sicer ni bilo in tudi župan, kot je povedal, bi zadržal takšen sklep, če bi to izglasovali svetniki. To je bilo malce sumljivo, zato so bili tudi dvomi okoli voznosti in nevoznosti mostu. Sodeč po temu kar prebiram na teh forumih je vsa ugibanja v zvezi s tem ovrgel g. Vladimir Ban, ki je napravil podvodne posnetke pilotov mostu, kjer se je izkazalo, da je most v katastrofalnem stanju. G. Ban verjetno ni vedel, da bo s tem napravil medvedjo uslugo županu in občinski upravi. Namreč, če je to res, potem je nas, naše družine in vse, ki smo občasno ali dnevno uporabljali mršeški most spravljal v življensko nevarnost od decembra 2011. Torej je za neke vrste drugo mnenje poskrbel potapljač Ban in potrdil to kar je občinska uprava vedela že dalnjega leta 2011! Za to dejstvo bo morala občinska uprava in župan prevzeti odgovornost! Očitno tudi kazensko. Dejstvo je, da smo se vozili po mostu v času, ko se je jasno vedelo, da ogoroža življenja in zdravje ljudi. V tem času ni bilo nobene sanacije ali kakšne akcije, da bi se varnost mostu povečala. To je vsa resnica. Lahko zgodbo obračate in jo povezujete s Pavličem, SDS-om, CI in Ljudsko alternativo... toda vsa odgovornost je na strani župana in občinske uprave!
1.8.2014OceniPripomba 
@ član CI - to, kar danes počne CI, sem sam poskušal pred leti, ko se je prvič dogajalo okoli čistilne naprave in kanalizacije. Organiziral sem zbor občanov .Odziv občanov je bil sicer mlačen, a vendar mi je uspelo ( brez SDS) takratni megalomanski projekt s predvidenimi megalomanskimi cenami čiščenja in priključnin vsaj zaustaviti Tudi v občinskih strukturah sem aktivno sodeloval vse do tedaj, ko sem spoznal , da tudi opozicija ni ne vem kako zainteresirana , da se stvari uredijo občanom v prid. Ni bilo volje, torej tudi podpore tistim, ki so jo premogli - ne!! Danes pa se veliko tistih, ki so bili med prvimi podporniki župana ( pa niso koalicijski !!!!¨) razglaša za "borce za demokracijo in občane " in pljuva po županu!Zadnji stavek nisem napisal za to , ker župan ne zasluži kritike. Jo, pa še kako!! Napisal sem zato, ker so številni kričači slabši od njega !! Tako. O politiki me ne moreš kaj novega naučit, o oponiranju županu pa še manj!!
1.8.2014Oceniprevaranti 
Že res, da je forum anonimen, ampak lahko se prepozna določene, ki stojijo za več nicki. Pripomba=Resnica=Ups!!!... Stil pisanja in načelnost do določenih stvari te izdajajo ti Pripomba...
1.8.2014Ocenisindikalist 
Pripomba! Štejejo samo rezultati! Sindikalist je znal oceniti kdaj so plodna tla za akcijo in rezultate in znal to tudi aplicirati v praksi. Lahko se učiš od njega, kljub temu, da ti gre na živce njegova politična barva. Spominjaš me na Lukšiča, ki je odličen politolog in politični analitik, v praksi pa slab politik. Pridružujem se mnenju člana CI, kar se tiče šaha. Politika je šah, treba je misliti vnaprej, biti pragmatičen, ampak istočasno načelen in pošten. Članek, ki ga zdaj beremo in komentiramo je posledica "šahiranja" genialca na tem področju. Mislim, da smo v zaključku partije. Gospod, ki živi v NM bo slej ko prej fasal mat zaradi lastne naivnosti.
1.8.2014OceniT. iz Šentjerneja 
Sam sem bil na zboru krajanov, na eni odprti seji in sem se prepričal, da res potrebujemo novega župana in tudi nove svetnike, ker ti niso naredili nič dobrega za nas,celo delali so proti nam (vsaj zdaj v zadnjem letu) in vsa ta problematika okoli mostu pa je le še pika na i. Resnično potrebujemo sveže obraze v občinskem svetu, ker tile so se izpridili do konca!
1.8.2014OceniPripomba 
@ prevaranti - res si si nadel pravi nick! Pošteno!! Stil pisanja in načelnost pa nista moja osebna last. Nikomur ne morem preprečiti, da piše v enakem ali podobnem stilu, da ima identično ali podobno mnenje ali načelnost ..... Se pa strinjam s piscem komentarja pod nickom " sindikalist " !! Sindikalist ( po novem eden izmed direktorjev na SŽ ) je izkoristil nezadovoljstvo občanov in CI za lasten političen vzpon. To je njegov največji dosežek v njegovi celotni lokalni politični karieri in njegov skrajni domet ! S tem pa za občane ( razen tistega, kar sem že omenilm in mu priznal!! ) pa naredil POPOLNOMA NIČ !!! Se pa od njega ni vredno česar koli učiti. Vsaj tistim ne, ki kaj dajo na osnovne človeške in civilizacijske vrednote. V šahu šteje poštena igra, v politiki ne! Zato šaha ne zasmrajajte s politiko!! Še nekaj me moti. Namreč mnenje, da je samo pokvarjen človek lahko dober politik! Kaj pa potem CI in SDS tolko skačeta okol župana in aktualne koalicije???
1.8.2014Ocenivprašanje 
Pripomba, kakšno pa je tvoje mnenje o Listi za prihodnost? Glede na to, da toliko šinfaš po CI (po drugi strani pa jo menda celo podpiraš) , me zanima, kako kot odličen politični analitik ocenjuješ njihovo delo skozi zadnji mandat? Moje mnenje sicer je, pa tudi gospoda Šiškota (vašega svetovalca), da vsaj dva svetnika iz njihov vrst si ne zaslužita, da bi ponovno kandidirala na njihovi listi
1.8.2014Oceniarhitekt 
A se mogoče že ve, kdo bo arhitekt novega betonskega mostu? Nekdo mi je rekel, da bo to menda Dare Homan, pa me zanima, če to drži?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava