dolenjska

110 otrok na oratoriju v Prečni

31.7.2014 | 18:10 | L. M.

110 otrok na oratoriju v Prečni

Prečna - Kot sporočajo mladi, ki se združujejo v Mladinskem klubu Stonoga, so v župniji Prečna julija že štirinajstič pripravili počitniški teden Oratorij v Prečni.

Dejavnosti, ki jih je 25 mladih animatorjev pripravljalo vse leto, se je letos udeležilo 110 otrok, starih med 4 in 14 let. Zanimanje za udeležbo Oratoriju je bilo še večje, vendar jih animatorji zaradi želje po kvalitetni izvedbi niso mogli vseh sprejeti.

Otroci so se že od 7. ure dopoldne zbirali ob igranju iger in prepevanju pesmi, skupaj so dvignili oratorijsko zastavo ob petju letošnje himne. Na začetku vsakega dneva so si ogledali gledališko predstavo, ki je letos govorila o svetemu Petru in nato v skupinah preko iger in pogovorov ugotovili, kaj dobrega se lahko naučijo od svetnika. Otroci so se nato udeležili raznolikih delavnic, od umetniških, športnih, kreativnih, poučnih, delovnih, frizerskih do vsakoletnega jahanja konjev v bližnjem konjeniškem centru. Letos so si lahko prvič ogledali tudi letala in dejavnosti na letališču v Prečni, bližnji ribogojnici in se ponovno preizkusili na čolnih v reki Temenici in plezalni steni v Lukni. Po kosilu so sledile velike igre, ko so otroci tekmovali med seboj in seveda tudi letos ni šlo brez vodnih iger.

Tradicionalni izlet je bil to leto v vojašnico Novo mesto, kjer so vojaki otrokom razkazali orožje in vojaška vozila, predstavili naloge vojaka, pokazali duhovno plat vojakov in vojaško kapelo ter otrokom omogočili preizkusiti se v streljanju z zračno puško.

Animatoriji se zahvaljujejo vsem otrokom za udeležbo, staršem za zaupanje, župniku Jožetu Mrvarju, sponzorjem, še posebej Mestni občini Novo mesto, Občini Straža ter Škofiji Novo mesto, ter vsem, ki so jim finančno, materialno, duhovno ali kako drugače pomagali, da je Oratorij 2014 uspel.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava