dolenjska

Šolski minister Rangusovi dal negativno mnenje

31.7.2014 | 19:00 | L. Markelj

Ilustrativna slika. (Foto: L. M.)

Ilustrativna slika. (Foto: L. M.)

Šentjernej - Bo z novim šolskim letom, do katerega je le še mesec dni, OŠ Šentjernej dobila novo vodstvo ali ne? To se sprašujejo mnogi, saj po vseh zapletih z lanskim razpisom gladko ne gre niti letos. Ministrstvo za šolstvo in šport je izbrani kandidatki za novo ravnateljico OŠ Šentjernej Viktoriji Rangus izdalo negativno mnenje.

»Mnenje šolskega ministra je zaradi več kazenskih ovadb zoper izbrano kandidatko negativno,« pravijo in dodajajo, da je imenovanje ravnatelja glede na zakonska določila v pristojnosti sveta šole.

Kaj to pomeni za nadaljnji postopek izbire nove ravnateljice šole, ki jo do 9. septembra vodi vršilka dolžnosti mag. Renata Zupanc Grom, ki je tudi kandidatka za ravnateljico, smo povprašali predsednico sveta zavoda Slavico Jordan.

Svet staršev je med počitnicami menda že izbral novega člana, ki bo nadomestil njihovega prejšnjega predstavnika v svetu zavoda, saj so v izrednem nadzoru inšpektorata za šolstvo in šport ugotovili nepravilnostih pri glasovanju. Sporen je konflikt interesov pri glasovanju dveh članov sveta, ki sta zakonca in od katerih je eden v sorodstvu s kandidatko Rangusovo. O tem je inšpektorica obvestila Komisijo za preprečevanje korupcije.

Več v današnji številki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (5)

1.8.2014Ocenibull 
No , če je Rangusova kaj pametna in dostojna, BO ODSTOPILA in se zadovoljila s službo učiteljice. V Slo. je mnogo učiteljev brez služb, ki bi bili veseli, da sploh imajo službo. Kdor z malim ni zadovoljen, velikega ne zasluži. Službe, kjer so mandatna obdobja( poslanec, župan, ravnatelj...) niso stalne in človek, ki nastopi tak položaj se mora zavedati, da ne bo večno tam (razen v primeru, ko je strokoven in profesionalen, ki zna ljudem razložiti zakaj se kaj določenega ne more narediti po njihovi želji in kaj se da narediti. In to razloži tako, da ljudje ne gojijo nobene zamere, če ni po njihovi želji, v takem primeru se tudi protikandidati ne najdejo). Človek, ki se zaveda, da v mandatnem obdobju ne bo večno tam, le v tem pokaže svoje znanje,sposobnosti predvsem pa delovno zagnanost, da veliko postori sam in ne prelaga dela na druge............To vse ljudje slej , ko prej opazijo..........lp.
1.8.2014Ocenidostojnost 
Kako je z njeno dostojnostjo je že pokazala in dokazala....
5.8.2014Ocenifrančesko 
Neverjetno kako trapasti znamo biti Slovenci. Nedvomno je ravnatelj osnovne sole pomembna služba. Ampak toliko prahu okoli tega pa spet ne gre. Niti ravnatelja vaške sole ne znamo izbrati brez korupcije, metanja polen pod noge, političnega ozadja ... Za par ušivih evrov v ravnateljski plači (ker najbrž ne gre za ugled, ali pač) ste pripravljeni vsi skupaj požreti vse dostojanstvo. In ob tem ste seveda pozabili da ste vase učence naučili brati. Pa saj vas po branju teh člankov, mladi nadebudneži ne morejo več jemati resno.
6.8.2014OceniResnica 
Župan o tej problematiki danes, 6.8.2014, na Vašem kanalu , citiram po posnetku oddaje : " svet šole je najvišje zakonodajno telo, in na koncu koncev mu ni treba pri potrditvi ravnatelja upoštevat ministrsko mnenje, niti mnenje šole, niti mnenje ustanovitelja. " - konec citata . Gospod župan, z vsem dolžnim spoštovanjem - od kdaj je šolski svet najvišje ZAKONODAJNO telo?? Je potem tudi OS Šentjernej najvišji zakonodajalec v R Sloveniji? Redarstvo pa - policija?? Je to le lapsus,? Ste se pa zelo slabo pripravili na oddajo ....
7.8.2014Ocenitabor 
Ja, resnica, je bilo v oddaji kar nekaj "zanimivosti", med drugim tudi, da je vzdušje v šoli razbito na dva tabora, ki ne daje rezultatov. In to izjavi gospod župan, ki sam v občinskem svetu že štiri mandate ustvarja vzdušje dveh taborov. A je potem zelo čudno, da so razmere v šoli take, če pa je on ustanovitelj javnega zavoda, kot navaja?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava