nogomet

Nogometaši Krke v Celju dobili tri gole

2.8.2014 | 11:10

Foto: I. V./arhiv DL

Foto: I. V./arhiv DL

Novo mesto - Nogometaši Krke so sinoči v tretjem krogu Prve lige Telekom Slovenije gostovali v Celju, kjer so jih domačini ugnali s 3:0 (2:0). .Celjani, ki so bili po dveh krogih še brez točke in na dnu prvenstvene lestvice, proti Krki, ki jo vodi še v lanski sezoni trener grofov Miloš Rus, so tokrat le okusili slast zmage. Zanjo sta v prvem polčasu poskrbel Benjamin Verbič in Valon Ahmedi, Blaž Vrhovec je v drugem polčasu le še potrdil tri točke. Novomeščani v gosteh niso slavili na zadnjih devetih tekmah.

Mlada celjska ekipa po dveh krogih še ni dosegla gola, čeprav je sprožila največ strelov med vsemi prvoligaši. Proti Krki pa ji je uspelo zadeti že v tretji minuti. Lepo akcijo je takrat z roba kazenskega prostora zaključil Benjamin Verbič.

Domači so oblegali gol Krke, vendar številni streli niso našli cilja, Novomeška obramba je zdržala do 30. minute, nato pa klonila še drugič. Akcijo Mihe Zajca in Gregorja Bajdeta je zaključil razpoloženi Valon Ahmedi. Gosti so sicer že pred tem pripravili nekaj strelov, ki niso bili posebej nevarni, še najbolj je vrata tekmecev ogrozil Josip Fuček v 35. minuti, Matic Kotnik pa se ni pustil premagati. Ta nogometaš je še enkrat zapretil tri minute pred koncem prvega polčasa, rezultat pa je ostal nespremenjen.

Krka je drugi polčas začela bolj pogumno, prvi strel pa so si pripravili Celjani. Ahmedi je dobro preigraval, a je strel je ustavil Matko Obradovič. V 56. minuti je s prostega strela meril Krkin Tomislav Jurič, Kotnik pa je žogo poslal v kot. Celjski vratar je bil na mestu tudi pet minut kasneje, ko je ustavil strel Fučka. Tekma se je nato znova razživela.

Domača zasedba je bila v 69. minuti blizu novemu golu. Ahmedi je znova preigraval, našel Danijela Miškiča, ki pa je zadel vratnico. V 75. minuti je nevarno streljal Gregor Bajde, v 80. pa za goste Jurič. Tri minute kasneje je Fuček znova zapretil, bil pa malenkost premalo natančen. V naslednjem napadu so domačini oblegali Krkin gol, gostujoča obramba je slabo posredovala, Blaž Vrhovec pa je žogo potisnil v gol ter zapečatil usodo Novomeščanov.

Naslednjo nedeljo se bo Krka doma pomerila z Zavrčem.

Celje : Krka 3:0 (2:0)
Strelci:
1:0 Verbič (3.), 2:0 Ahmedi (30.), 3:0 Vrhovec (84.).

Celje: Kotnik, Jakolić, Klemenčič, Krajcer, Vidmajer, Vrhovec, Zajc (od 55. Miškič), Ahmedi, Verbič (od 71. Gobec), Bajde, Sunny (od 60. Žurej).
Krka: Obradovič, Žugelj (od 46. Kramarič), Fuček, Jurić, Mojstrovič (od 46, Rašič), Ihbeisheh, Diallo, Dežmar, Perić, Carević (od 62. Novosel), Kastrevec.
Rumeni kartoni: Jurič, Fuček, Novosel, Dežmar; Miškič

STA/I. V.

‹ nazaj

Komentarji (6)

2.8.2014OceniTITO 
Po domače dobili po kante!!!!!!!
2.8.2014Ocenimilorad 
pa dej kaj sploh špilajo če ne znaju
3.8.2014Ocenihorel 
Priblžno tako je kot pri vama.Kaj pišeta, če ne znata?! forza elan
3.8.2014OceniMartin 
Se zgodi, strniti vrste in doma zmagovati. Pravi navijači smo z vami, gremo naprej,krka ali elan, saj je vseeno!
3.8.2014Ocenimiro 
Nogometni klub iz Novega Mesta se imenuje ELAN in ne Krka.Krki vsaka čast,vendar bi bilo pravilno začasno ELAN KRKA.
3.8.2014OceniJan 
Ti bi pa lahko pravilno napisal Novo mesto.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava