atletika

Špilerjeva v sredo v boj za finale

12.8.2014 | 18:30 | STA/B. B.

Barbara Špiler (Foto: R. N., arhiv DL)

Barbara Špiler (Foto: R. N., arhiv DL)

Brežice - V sredo, drugi dan evropskega atletskega prvenstva v Zürichu, bo na preizkušnji brežiška metalka kladiva Barbara Špiler.  V prvi kvalifikacijski skupini bo nastop začela ob 13.15. Avtomatična kvalifikacijska norma je 69,50 m, kar je več, kot je slovenska rekorderka zmogla letos, medtem ko je njen osebni rekord boljši.

"Po državnem prvenstvu konec prejšnjega tedna smo zmanjševali intenzivnost vadbe. Sedaj sem se spočila in bodo noge hitrejše. Želim si vreči okrog 68 m, kar sem sposobna. Stadion mi je všeč, ker imaš občutek, da je manjši, kot je v resnici. Krog za izmet je podoben, kot je v Celju. Je hiter in mi zelo leži. Upam sicer, da se bom bolj izkazala kot v Celju. V dežju celo bolje tekmujem kot v sončnem vremenu, tako da me morebitno slabše vreme ne bo zmedlo. Želim si boljše tehnične izvedbe meta. V počasnem metu lahko kladivo pristane okrog 68 m, hitrejši meti pa mi še niso uspevali. V kvalifikacijah bom skušala kar največ opraviti v prvem metu, na voljo pa bom imela tri," je napovedala Špilerjeva.

Nekdanja mladinska svetovna podprvakinja (2010) in evropska mladinska prvakinja (2010) je na prejšnjem EP leta 2012 v Helsinkih zasedla 16. mesto v kvalifikacijah, na OI v Londonu pa je pred dvema letoma dosegla 29. izid.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava