atletika

Špilerjeva brez finala na EP; danes v boj tudi Kozmus

14.8.2014 | 07:30 | STA/M. K.

Bo Kozmusu danes uspelo priti v finale?

Bo Kozmusu danes uspelo priti v finale?

Zürich - Slovenska rekorderka Barbara Špiler je v kvalifikacijah drugega dne evropskega prvenstva v atletiki v Zürichu v metu kladiva v prvi skupini zasedla osmo mesto (64,48 m) in se s skupno 16. izidom poslovila od prvenstva. Za uvrstitev v finale najboljše dvanajsterice bi morala vreči 67,18 m.

Dvaindvajsetletna Špilerjeva je po prestopu v prvi seriji v drugi vrgla le 52,29 m, v vse hujšem nalivu pa je nato s 64,48 m prehitela dve tekmovalki, dve pa sta ostali brez izida na tekmi, ki so jo začeli z več kot dvajsetminutno zamudo ter izpeljali s prekinitvami. Letos je tekmovalka iz Cundrovca pri Brežicah že vrgla 69,08 m, kar je slabega pol metra manj od kvalifikacijske norme (69,50 m), državni rekord pa je pred dvema letoma prestavila na 71,25 m.

Nekdanja mladinska svetovna podprvakinja in evropska mladinska prvakinja je tako kot na prejšnjih olimpijskih igrah in evropskem prvenstvu spet ostala brez finala. "Znova sem razočarana na veliki članski tekmi, to se mi prej v mladinski kategoriji ni dogajalo. Na ogrevanju sem se počutila zelo dobro, tudi meti so bili korektni. Potem pa je prišla tekma in na njej sem se zaustavljala v tretjem obratu. S tako tehniko pa nisem mogla metati več. Vremena ne morem kriviti, ker rada mečem v dežju. Ustavilo se mi je pri tehniki, malo se 'stisneš' in tak je potem izid. Že vse leto mi ne gre, kot bi si želela. Tako nisem šla na tekmo, kot sem bila vajena v preteklosti," je pojasnila Špilerjeva in dodala, da ne namerava več tekmovati v tej sezoni razen za reprezentanco. Dva tedna bo še trenirala, sledil bo premor in nato začetek priprav na naslednjo sezono.

Danes v kvalifikacijah še Primož Kozmus

Primož Kozmus bo v prvi kvalifikacijski skupini meta kladiva na Evropskem prvenstvu nastopil danes.

Norma za nastop v finalu sicer znaša 75 m. "V Zürichu sem opravil nekaj treningov in še iščem pravi občutek, da bi se na glavni tekmi lahko približal 80 m. V kvalifikacijah bo za preboj v finale verjetno zadostoval že met okrog 74 m," ocenjuje Kozmus, ki s tem danes začenja boj za edino neosvojeno kolajno z večjih prvenstev.

V njegovi skupini, ki bo na sporedu ob 10.07, bo nastopil tudi eden od favoritov Krisztian Pars, medtem ko bo drugi najresnejši kandidat za zmago, Poljak Fajdek, nastopil v drugi skupini ob 11.32.

‹ nazaj

Komentarji (1)

14.8.2014OceniIRENAS 
Bravo Barbara! Na tekmi kot je ta in v takih pogojih si dosegla izjemen rezultat, sedaj si pa le odpočij malo in pusti svoji mladosti malo brezskrbnosti! Odmisli kladivo in uživaj še malo v preostanku poletja! Ko ga tvoji vrstniki "žgejo" takrat ti garaš, odrekanje je tvoja vsakdanjica, zato ti želim, da odklopiš in uživaš! Hvala ker predstavljaš in nosiš po svetu ime naše male deželice!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava