kočevsko-ribniško

Jutri tudi na Tamburanju va Kostele

14.8.2014 | 17:00 | M. Leskovšek-Svete

Prva otroška delavnica v okviru Počitnic v muzeju je potekala pretekli četrtek pod naslovom Za devetimi gorami. (Foto: M. L.-S.)

Prva otroška delavnica v okviru Počitnic v muzeju je potekala pretekli četrtek pod naslovom Za devetimi gorami. (Foto: M. L.-S.)

Kočevje - Pokrajinski muzej Kočevje poleg občine Kočevje pokriva tudi občine Kostel, Osilnica in Loški Potok. Tudi v teh občinah so sicer že prisotni z različnimi aktivnosti, se pa želijo ljudem teh manjših, odročnejših občinah še bolj približati tudi z delavnicami za otroke. Tako bodo jutri v okviru programa Počitnice v muzeju že drugo leto zapored organizirali tudi brezplačno delavnico v Fari na prireditvi Tamburanje va Kostele.

Program Počitnice v muzeju, ki ga izvajajo v času poletnih, jesenskih in zimskih šolskih počitnic ter ob večjih praznikih, ima v kočevskem muzeju že okoli dvajsetletno tradicijo, kar ga uvršča med prve v Sloveniji, ki so se javnosti začeli približevati z odpiranjem svojih vrat otrokom. »Delavnice niso samo zabavne, ampak tudi poučne. Otroke skušamo vedno tudi kaj naučiti. Na delavnicah spoznavajo zgodovino, stare običajne, tudi materiale, ki se jih danes ne uporablja več,« pravi direktorica Vesna Jerbič Perko.

Lani so imeli prvič tudi delavnico na prireditvah Pranger Predgrad in Tamburanje va Kostele, kjer pa bodo imeli delavnico tudi letos. »Tema bodo gradovi, otroci pa bodo spoznavali tudi, kako so ljudje včasih živeli. Razbil se bo mit o princesah, da vse ni bilo tako lepo, kot je opisano v pravljicah,« pravi Perkotova o jutrišnji delavnici za otroke vseh starosti v Fari.

‹ nazaj

Galerija (12)

delavnicapom001
delavnicapom002
delavnicapom003
delavnicapom004
delavnicapom005
delavnicapom006
delavnicapom007
delavnicapom008
delavnicapom009
delavnicapom010
delavnicapom011
delavnicapom012

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava