Podzemeljski kamp pod vodo

14.8.2014 | 18:30

Podzemeljski kamp pod vodo
Podzemeljski kamp pod vodo

Podzemelj - Že ves dan je slišati opozorila, da slovenski vodotoki naraščajo. Narasla je tudi Kolpa in njeni pritoki, izredne razmere pa so imeli predvsem v podzemeljskem kampu. A ne zaradi narasle Kolpe, katere višina se ni bistveno zvišala, ampak zaradi vode, ki je vdrla v kamp.

Kot je dejal Matjaž Pešelj, organizator dela v podjetju Gostinstvo in turizem Metlika, v okviru katerega deluje tudi kamp, so bili za vdor vode v kamp krivi neočiščeni kanali ob cesti med Podzemljem in Krasincem. Zato si je voda utrla pot proti kampu. Poplavila je potke v stacionarnem delu kampa ter kamp, kjer so prehodni gosti, ki bivajo predvsem v šotorih. Poplavila pa je tudi cesto med Podzemljem in Krasincem.

Na pomoč so priskočili gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Podzemelj, Krasinec, Otok, Gradac, Lokvica, Suhor in Metlika, ki so s pomočjo vreč, napolnjenih s peskom, preusmerili tok vode iz kampa proti strugi reke Kolpe.

Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Galerija

Komentarji (9)

15.8.2014Ocenirenata 
Kje sta sedaj župan Zevnik in Renata Brunskole?
15.8.2014OceniPumpanje 
Pa res, kje sta? Naj se že končno primajeta z ajmarčki in pumpata vodo iz onega šotora!
15.8.2014Ocenimarjan 
Če je slabo vreme, je to izključno krivda županov. In zgleda, da bodo tudi krivi za letošnjo slabo turistično sezono.
16.8.2014Ocenipripomba 
Za nekatere mora biti vedno negdo kriv. Po možnosti, nekje iz bližine. Butale.
16.8.2014Ocenialenka 
Vsa čast gasilcem za pomoč. Ja res bi se lahko župan in bivša županja zmenila s tistim tam zgoraj, da ne bi letos pošiljal toliko dežja. Moji paradajzi so zaradi dežja čisto hin. Zdaj ne vem koga naj krivim? Če pa nimata toliko vez z onim tam zgoraj, naj poprosita JJ ali pa Zvera, ki je tako vneto molil pri maši, mogoče pa bo kaj. Ha, ha
17.8.2014OceniPlavalec 
Je blo pa vsaj vode dovolj
18.8.2014Ocenijoc 
Kamp je poplavljalo zaradi neočiščenih kanalov. Naloga komunale je da se jih redno čisti. Lastnik komunale je občina na čelu katere je župan. Ergo. Župan je prvi krivec.Na čelo občinskih podjetij je imenoval ljudi , ki ne opravljajo svojega dela. Kratek povzetek članka za tiste, ki jim lastno razmišljanje ne obratuje najbolje.
18.8.2014Ocenistane 
alenka, paradajzi so propadli, ker si bila lena in jih nisi pokrila.
18.8.2014Oceniparadajz 
Kaj je Alenka? Kaj ha,ha, če nekdo moli pri maši? Pri maši se moli. In kaj mešaš JJ k svojim paradajzom? Si ti malo papa?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava