posavje

Kostanjevica na Krki praznuje

15.8.2014 | 09:00 | T. J. G.

Foto: T. J. G.

Foto: T. J. G.

Kostanjevica na Krki - Občina Kostanjevica na Krki 16. avgusta v spomin na prvo omembo Kostanjevice kot mesta v Judenburški listini praznuje občinski praznik, v počastitev katerega je bila sinoči v Galeriji Božidarja Jakca slavnostna seja. Ob tej priložnosti so podelili tudi občinska priznanja. Zlato listino za posebne dosežke na gospodarskem področju je prejelo podjetje Kostak za 60 let uspešnega dela, priznanje je prevzel direktor Miljenko Muha. Občinske srebrnike, so tokrat prejela tri društva, ki v tem letu praznujejo okrogli jubilej; kostanjeviški pihalni orkester, ki letos obeležuje 20-letnico delovanja, Klub jamarjev Kostanjevica za polstoletno delo in Etnološko društvo Prforcenhaus, ki je letos obeležil 160-letnico. Priznanja so v imenu društev prejeli dirigent Toni Homan, predsednik Kluba jamarjev Franc Curhalek in predsednik Etnološkega društva Prforcenhaus Jurij Kovačič.

Kostanjevica na Krki praznuje

Slavnostni govornik na prireditvi je bil župan Mojmir Pustoslemšek, ki je ob izteku drugega mandata pregledal dosežke svojega dela in dela občine. V tem času se je v občini veliko postorilo, naj omenimo le obvoznico, na katero se je čakalo desetletja, pa izgradnjo športno rekreacijskega centra, obnovo ceste skozi Prekopo, asfaltiranje ceste Črneča vas – Vrtača – Vrbje, popravilo mostov, sanirali so toplotno izolacijo na zdravstveni postaji, začeli graditi vrtec … Je pa župan ob tej priložnosti okrcal tudi nekatere svetnike v prejšnjem mandatu, ki so po njegovem mnenju zavirali delo občinskega sveta in občine, zato tudi vračilo vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje ni potekalo, kot bi moralo.

Prireditev je povezovala Biljana Ivanović, sicer članica Tria Anime, ki je popestril slavnostno sejo. V tem sopranskem triu pojeta še Nela Šarić iz Zadra in Mia Domaćina iz Splita, na klavirju pa jih spremlja Vjekoslav Babić. Pred prireditvijo je na grajskem dvorišču zaigral tudi domači pihalni orkester.

‹ nazaj

Galerija (27)

kost01
kost02
kost03
kost04
kost05
kost06
kost07
kost08
kost09
kost10
kost11
kost12
kost13
kost14
kost15
kost16
kost17
kost18
kost19
kost20
kost21
kost22
kost23
kost24
kost25
kost26
kost27

Komentarji (4)

15.8.2014Oceniflokar 
Kaj pa je bilo narobe pri vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje in kaj so bili pri tem krivi občinski svetniki iz prejšnjega mandata. Naj mi nekdo razloži, če ni skrivnost.
18.8.2014Ocenidolenc 
flokar, če ni denarja, je verjetno zato, ker so manjkale evidence, svetniki pa že vedo kaj so zagovarjali in to so skrivnosti, ki jih menda ne pozna uprava. Ali pa se je denar potreboval za obveznosti proračuna. Tudi drugje se zgodi, da ni za vse.
19.8.2014Ocenilarfa 
larfa je larfa
20.8.2014OceniBotoks 
Gledam slikce, pa nikjer ne najdem arestanta Janšota. Menda ima velike zasluge da Krka dol, ne pa gor! Z Bavčarjem in ostalimi osamosvojitelskimi žeparji bi lahko organizirali splavarsko noč in jih po polnoči tudi torpedirali.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava