dolenjska

Društvo upokojencev slavi 60 let

16.8.2014 | 19:15 | Besedilo in foto: L. Markelj

Društvo upokojencev slavi 60 let

Šentjernej - V okviru Jernejevega so danes slavili šentjernejski upokojenci. V šotoru na prireditvenem prostoru na Trubarjevi cesti so namreč popoldne pripravili slavnostno akademijo ob 60-letnici delovanja DU Šentjernej.

Društvo upokojencev slavi 60 let

Zgodovino društva, ki je ob nastanku leta 1954 štelo 48 članov, danes pa okrog sedemsto, so zajeli v priložnostnem biltenu, ki so ga izdali ob tej priložnosti. V njem so med drugim predstavili bogate dejavnosti, ki jih danes nudijo šentjernejskim upokojencem, od športnih aktivnosti (šah, balinanje, pikado, pohodništvo, rekreacija), do izletov, kulturno-umetniških dejavnosti do socialnega program. Društvo je že leta 2006 med prvimi pri nas pričelo s projektom Starejši za višjo kakovost življenja doma, pri čemer gre pohvala koordinatorki Minki Cvelbar, ki je vrsto let tudi tajnica društva, kot dolgoletnemu predsedniku Francu Golobu ter Tončki Pavlič, ki vestno opravlja blagajniška dela.

Mateja Kožuh Novak.

Mateja Kožuh Novak.

DU Šentjernej, ki mu drugo leto predseduje Jože Starc, so na slovesnosti ob jubileju čestitali: predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije Mateja Kožuh Novak, ki je zbrane spodbudila, naj bodo čim bolj aktivni, predsednik pokrajinske zveze DU Dolenjske in Bele krajine Jože Jazbec, predsednica DU Novo mesto Rožca Šonc, direktorica Hotela Delfin iz Izole Nina Golob ter šentjernejski župan Franc Hudoklin, ki jim je zaželel, da bi bili s svojim znanjem, modrostjo in izkušnjami še naprej zgled in v pomoč mladim generacijam.

Društvo upokojencev slavi 60 let

Kulturni program so oblikovali: šentjernejski pihalni orkester pod vodstvom Mira Sajeta, ljudske pevke iz Društva kmetic Šentjernej, ljudski pevci iz Vrhpolja, ki jih vodi Tone Fink, ljudski pesnik Jože Grgovič, ki je za to priložnost spesnil posebno pesem ter domača ljudska pesnica Jožica Kastelic.

DU Šentjernej, ki je ob 60-letnici eden od letošnjih prejemnikov občinskega priznanja ob Jernejevem, je posebno pohvalo podelilo Jožetu Krhinu, dolgoletnemu harmonikarju v društvu. Z nageljčkom pa so se spomnili tudi vseh članov, starih nad 85 let.

‹ nazaj

Galerija (24)

UPOKOJ01
UPOKOJ02
UPOKOJ03
UPOKOJ04
UPOKOJ05
UPOKOJ06
UPOKOJ07
UPOKOJ08
UPOKOJ09
UPOKOJ10
UPOKOJ11
UPOKOJ12
UPOKOJ13
UPOKOJ14
UPOKOJ15
UPOKOJ16
UPOKOJ17
UPOKOJ18
UPOKOJ19
UPOKOJ20
UPOKOJ21
UPOKOJ22
UPOKOJ23
UPOKOJ24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava