gospodarstvo

Za pospeševanje razvoja malega gospodarstva 118.000 evrov

17.8.2014 | 11:45 | M. K.

Foto: Občina Krško

Foto: Občina Krško

Krško - Občina Krško bo v letošnjem letu 118. 000 evrov nepovratnih sredstev namenila za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v občini mikro in malim podjetjem ter samostojnim podjetnikom. Čas za oddajo vlog imajo podjetja do 23. septembra 2014, sporočajo z občine.

Občina bo za razpisno obdobje od 25. septembra 2013 do 23. septembra 2014 subvencionirala več ukrepov na področju malega gospodarstva, in sicer naložbe v nakup nove opreme in nematerialnih investicij, svetovalne storitve za izdelavo razpisne dokumentacije za prijavo na državne in mednarodne razpise, promocijo izdelkov in storitev na sejmih in razstavah, posebno usposabljanje in dodatno izobraževanje ter spodbujanje delovanja strokovnih društev in združenj na področju podjetništva.

Do nepovratnih sredstev so upravičena podjetja s sedežem dejavnosti na območju občine Krško, pa tudi podjetja s poslovno enoto v občini Krško, v kateri za nedoločen čas zaposlujejo najmanj 2/3 oseb s stalnim prebivališčem v občini Krško in investirajo na območju občine. Sredstva bodo upravičencem dodeljena po t.i. pravilu de minimis.

Razpisna dokumentacija je na voljo na občinski spletni strani.

‹ nazaj

Komentarji (1)

18.8.2014OceniJANEZ 
Če bi subvencije vplivale na uspešnost, potem bi v kmetijstvu imeli smo oskrbo 110%. JS je smiselno vlagati tja kjer so rezultati že vidni na trgu ter v deficitarne dejavnosti. Subvencij je kar nekaj, vendar, ker so razpršene ne dosegajo želenih učinkov. To ne velja samo v tem primeru.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava