Nogometaši Krke poraženi v Domžalah

17.8.2014 | 10:15

Foto: I. V., arhiv DL.si

Foto: I. V., arhiv DL.si

Domžale - Nogometaši novomeške Krke so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh v Domžalah izgubili z 0:2. Domžalčani še naprej zasedajo vrh prvenstvene lestvice s petimi zmagami s petih tekem in z razliko v danih in prejetih zadetkih 7:0. Tokrat sta bila moža odločitve Sasha Aneff in Uroš Korun. Domžalčani so se sicer precej mučili z obrambno igro Krke, ki je morala že od 25. minute igrati z igralcem manj, a na koncu zasluženo spet pobrali poln izkupiček.

Uvod dvoboja v Domžalah ni bil posebej razburljiv, kar zadeva priložnosti. Še najbolj nevarno je bilo v šesti minuti, ko je s 25 metrov z volejem poskusil Benjamin Morel, Matku Obradoviću je žoga ušla iz rok in med nogama proti golovi črti, a jo je še pravočasno ujel. Sledilo je nekaj nenatančnih poskusov predvsem domače ekipe, ki je od 25. minute dalje imela številčno premoč. Danijel Rašić je namreč kot zadnji igralec v obrambi zrušil Rudija Požega Vancaša, sodnik pa mu je pokazal rdeč karton. V 34. minuti so gledalci videli novo priložnost domačih. Prosti strel s 25 metrov je izvedel Morel, meril je v desni kot vrat gostov, izkazal pa se je Obradović.

Domžalčani so se tudi v uvodu drugega polčasa trudili prebiti obrambno naravnano igro Krke, v 48. minuti je tako Joshua Parker poskusil s strelom s 25 metrov, a neuspešno, trener domačih Luka Elsner pa je nato poživil igro v napadu z vpoklicem Aneffa. To se mu je kmalu obrestovalo. Najprej je slednji v 52. minuti poskusil z glavo, žogo pa sta branilca gostov odbila na golovi črti, v 56. minuti pa je poskrbel za vodstvo.

Saša Aleksander Živec je z leve strani podal pred vrata, kjer je Aneff z lepim strelom z glavo matiral Obradovića. V 63. minuti je eno redkih priložnosti zapravila Krka, potem ko je do strela z glavo s sedmih metrov prišel Marin Perić, izkazal pa se je Nejc Vidmar. Dve minuti pozneje je Parker s 16 metrov meril mimo vrat, dokončno pa so domači zmagovalca odločili v 87. minuti, ko se je po kotu žoga odbila do Uroša Koruna, ki je z volejem zadel desni kot vrat Krke.

* Športni park, gledalcev 600, sodniki: Mertik (Odranci), Šinkovec (Maribor) in Smej (Fokovci).

* Strelca: 1:0 Aneff (56.), 2:0 Korun (87.).

* Domžale: Vidmar, Skubic, Horić, Požeg-Vancaš (od 85. Podlogar), Živec, Parker, Majer, Janža, Morel (od 67. Maksimović), Korun, Husmani (od 52. Aneff).

* Krka: Obradović, Žižić, Fuček (od 89. Žugelj), Jurić (od 75. Novosel), Šaban (od 62. Kramarič), Ihbeisheh, Ejup, Dežmar, Rašić, Perić, Kastrevec.

* Rumeni kartoni: Skubic, Horić; Jurić, Kastrevec, Ihbeisheh, Šaban.

* Rdeči karton: Rašić (25.).

Domžalčani bodo v 6. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Kopru, Krka pa bo dan prej gostovala v Velenju.

STA

Komentarji (3)

17.8.2014Ocenimilorad 
jao pa ovi sploh nisu resni
17.8.2014Ocenižogobrc 
pa to su vaši
18.8.2014Ocenimilorad 
pa nisu naši bre, to su vaši

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava