ostali športi

Tudi domačim konjenikom najvišja mesta, v dirki županov zmaga podžupanu

18.8.2014 | 07:15 | T. J. G.

V spominjski dirki Jurija Levičnika je zmagal Igor Novak z Diorjem MS. (Foto: T. J. G.)

V spominjski dirki Jurija Levičnika je zmagal Igor Novak z Diorjem MS. (Foto: T. J. G.)

Andrej Simončič in Arbitra Vita sta slavila v tretji dirki.

Andrej Simončič in Arbitra Vita sta slavila v tretji dirki.

Šentjernej - Včeraj je bil v Šentjerneju pravi konjeniški praznik. Klub za konjski šport, ki bo prihodnje leto praznoval 130-letnico, je namreč v okviru občinskega praznika pripravil druge kasaške dirke, domači konjeniki pa ljubitelje kasaštva niso pustili ravnodušne, saj so zasedli nekaj odličnih mest, tudi zmago v spominski dirki Jurija Levičnika in zmago v dirki županov, v kateri je bil sicer glavni favorit domači župan Franc Hudoklin, ki pa je kavalirsko pustil predse druge tri tekmovalce. Zasluženo je zmagal šentjernejski podžupan Viktor Luzar.

V prvi dirki sta drugo mesto zasedla žrebec Fin Hollow in voznik ter lastnik Janez Košak. Tretje mesto je s Narcisom Peški iz ljubljanskega kluba zaokrožil voznik Šentjernejčan Marko Gorenc. V drugi dirki sta drugo mesto zasedla Pluto L in Anja Medle iz domačega kluba, uspeh jes tretjim mestom zaokrožil Ivan Košak s Caro Gerdom. Andrej Simončič in Arbitra Vita sta slavila v tretji dirki, domača kobila Jolanda iz hleva Ivana Košaka na vajetih Romana Jerovška je v tej dirki zasedla drugo mesto. V četrti dirki je zmaga le za las ušla kobili iz krškega hleva Rucoei Spritz v sulkiju Mateja Osolnika. V dirki francoskih kobil je zmagala Anita z voznikom Petrom Zadelom mlajšim, kobila pa je last Darje Judež iz šentjernejskega kluba.

Gotovo najbolj prestižna zmaga v spominski dirki Jurija Levičnika je tudi ostala doma. Žrebec Dior MS, ki ga je po progi vodil Igor Novak, je suvereno zmagal. Konj je last domačina Borisa Sajeta, za konja pa največ skrbi Igorjev sin Tomaž. V tretji dirki je tretje mesto vsaj malo šentjernejsko. Angel Sirrius iz leva Peški (KK Stožice Ljubljana) je namreč tekmoval na vajetih Marka Gorenca. V zadnji dirki domači konji niso katerega od prvih treh mest, je bila pa toliko bolj razburljiva dirka županov.

Podžupan občine Šentjernej Viktor Luzar je suvereno zmagal v dirki županov.

Podžupan občine Šentjernej Viktor Luzar je suvereno zmagal v dirki županov.

In dirke županov ...

Tokrat so se pomerili štirje župani, pravzaprav trije župani in en podžupan. Največ možnosti za zmago je večina pripisovala domačemu županu, ki zmaguje iz leta v leto, čeprav je bilo takoj jasno, da tudi konkurenca ni od muh. Župan Cerkelj na Gorenjskem Franc Čebulj namreč dirka že tri desetletja in je kot član Konjeniškega kluba Komenda močno vpet v kasaštvo, bil je tudi predsednik Kasaške centrale. Tudi župan občine Medvode Stane Žagar je vešč tekmovanj s konji, čeprav je povedal, da že deset let ni bil v sulkiju. Velik ljubitelj konj je tudi šentjernejski podžupan Viktor Luzar, ki se je na progo podal povsem neobremenjen – in zmagal! Drugi je bil Stane Žagar, tretji Franc Čebulj, četrti pa Franc Hudoklin, ki se v začetku ni najbolj ujel s konjem, a je v zadnjih zavojih nadoknadil precej zamujenega.

Naslednje konjske dirke bodo v Šentjerneju prvo nedeljo v oktobru.

‹ nazaj

Galerija (49)

dirke01
dirke02
dirke03
dirke04
dirke05
dirke06
dirke07
dirke08
dirke09
dirke10
dirke11
dirke12
dirke13
dirke14
dirke15
dirke16
dirke17
dirke18
dirke19
dirke20
dirke21
dirke22
dirke23
dirke24
dirke25
dirke26
dirke27
dirke28
dirke29
dirke30
dirke31
dirke32
dirke33
dirke34
dirke35
dirke36
dirke37
dirke38
dirke39
dirke40
dirke41
dirke42
dirke43
dirke44
dirke45
dirke46
dirke47
dirke48
dirke49

Komentarji (29)

18.8.2014Ocenijesen 
Koliko jesenske simbolike. Kavalir??
18.8.2014Ocenivprašanje 
Ne vem kaj je zdaj res, da je Franc kavalirsko pustil predse konkurente, al da je Vik zasluženo zmagal?
18.8.2014Oceniodgovor 
@vprašanje! Drugič preberi članek do konca! S konjem se ni ujel! Oh, ti neposlušna žival, tudi ta je očitno spregla s civilno iniciativo.
18.8.2014Ocenisluga 
Po moje je sluga krmil konja. Pri njemu nikoli ne veš, na Jernejevem sem ga videl v globoki debati s koalicijskim kolegom - romskim svetnikom, čez pol ure pa je že pil z jagrom iz civilne iniciative. Tla pod nogami se tresejo, kaj zdaj???
18.8.2014Ocenizmaga 
Viki ni znal zavirati, pa je nehote zmagal..., ampak zmaga je zmaga. Čestitke. Je pa mogoče nekaj simbolike. Desus je tudi suvereno porazil SLS 13. julija...
18.8.2014Ocenidoping 
Verjetno bo doping test pokazal, da je CI zastrupila Francljevo kobilo. P:S.: A ste vedeli, da je občina zaposlila Hecla za kurirja?
18.8.2014Ocenigledalec 
iz dobro obveščenih krogov je slišati, da bodo v primeru pozitivnega doping testa županovega konja, sledile nove ovadbe proti CI, o groza...
18.8.2014OceniPlesalka  
@ sluga, tudi sama sem to opazila. Sluga bi se zdej že rad lizal z vsemi, ampak ker tega jagra iz CI kar dobro poznam, vem da to ne bo šlo. Sem njun pogovor tud mal na ušesa vlekla. Med drugim mu je povedal tudi, da za take svetnike, kot sta on in Silvo ter ostala koalicija ni več mesta na občini .
18.8.2014Oceniplesalec 
Čudno, da sluga ni bil v družbi župana!? Tudi župan je plesal, ampak za njegovo mizo nisem videl nobenega pripadnika koalicije.
18.8.2014Ocenioboževalka 
Sem slišala, da CI nič več ne uporablja vagona, ampak bolj jagerski Jeep?!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava