kultura

Začenja se 15. Jazzinty

18.8.2014 | 08:40 | STA

Foto: I. Vidmar, arhiv DL.si

Foto: I. Vidmar, arhiv DL.si

Novo mesto - V Novem mestu se bo danes začel 15. festival Jazzinty, ki bo pod sloganom Svež veter v jadra trajal do sobote, 23. avgusta. Na glasbenih delavnicah bo pod vodstvom sedmih mentorjev sodelovalo 40 udeležencev iz Slovenije in tujine. Tradicionalno bodo podelili nagrado jazzon za najboljšo jazz kompozicijo, novost pa bodo jam sessioni.

Intenzivne enotedenske glasbene delavnice pod vodstvom sedmih izkušenih mentorjev iz Slovenije, ZDA, Hrvaške in Avstrije se bodo udeležili glasbeniki iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Nizozemske, Kitajske in Rusije, ki se bodo izpopolnjevali v različnih instrumentih in petju.

Hkrati z delavnico bo potekal festivalski program, ki bo vključeval predstavitve novih slovenskih jazzovskih projektov, finale nagrade jazzon, koncert mentorjev delavnice, zaključni koncert udeležencev delavnice in spremljevalni program. Letošnji novosti bosta sklop jam sessionov ter širitev festivalskega prizorišča na novomeški Glavni trg.

Organizacija festivala bo tokrat prvič pod okriljem Kulturnega centra Janeza Trdine v sodelovanju z ustanoviteljem Jazzintya, zavodom LokalPatriot ter v koprodukciji z Založbo Goga in Glasbeno šolo Marjana Kozine.

Festival se bo začel ob 20. uri v avli Kulturnega centra s koncertom skupine Jazzlumination.

‹ nazaj

Komentarji (2)

18.8.2014Oceniat 
Jazz it baby
18.8.2014Ocenisenad 
huu kako zabavno in ravno namenjeno mladini a ne? pol pa hiter še en koncer od Modrianov organizirat pa bo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava