kolesarstvo

Brajkovič tretji v Španiji

18.8.2014 | 10:30 | B. B.

Jani Brajkovič (Foto: B. B., arhiv DL)

Jani Brajkovič (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Z 12-kilometrsko vožnjo na čas se je včeraj v Arandi de Dueru (Španija) končala petdnevna dirka Tour de Burgos. Skupni zmagovalec je postal Kolumbijec Nairo Quintana (Movistar), izkazal pa se je tudi edini slovenski kolesar na dirki Jani Brajkovič (Astana), saj je bil s 55 sekundami zaostanka skupno tretji.

Zadnjo etapo je dobil Latvijec Aleksejs Saramotins, Quintana je bil s sekundo zaostanka drugi, Brajkovič pa z desetimi sekundami za zmagovalcem deseti.

Boj za prvo mesto v skupni razvrstitvi je bil sicer izredno tesen. Domačin Daniel Moreno (Katjuša) in Quintana, letošnji zmagovalec italijanskega Gira, sta imela na štartu kronometra povsem enak skupni čas, na koncu pa je Španec zaostal vsega tri sekunde.

Pred zadnjo etapo je bil Brajkovič na četrtem mestu, devet sekund za Špancem Davidom Arroyom (Caja Rural - Seguros RGA), ki pa si je na kronometru nabral minuto in pol zaostanka ter zdrsnil na deseto mesto. Brajkovič je imel na prvem vmesnem času celo najboljši čas.

Belokranjec je bil v ospredju še v kraljevski tretji etapi, na kateri je s 35 sekundami za zmagovalcem Quintano zasedel peto mesto.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava