posavje

Glasbene delavnice s koncerti tudi v Brežicah

18.8.2014 | 11:30 | B. B.

Eden od mentorjev bo tudi Dragutin Križanić, nekdanji ravnatelj GŠ Brežice in vodja Tamburaškega orkestra Artiče (na fotografiji). (Foto: JSKD)

Eden od mentorjev bo tudi Dragutin Križanić, nekdanji ravnatelj GŠ Brežice in vodja Tamburaškega orkestra Artiče (na fotografiji). (Foto: JSKD)

Brežice - Ob Jazzintyju, ki bo popestril dogajanje v Novem mestu, se bogat glasbeni teden obeta tudi v Brežicah, kjer se danes začenjajo 2. mednarodne glasbene delavnice. Posvetili jih bodo trem inštrumentom: harmoniki (mentorja Daniel Ivša in Uroš Polanec), citram (Anita Veršec in Tinka Vukić) in tamburici (Anamarija Šimičić in Dragutin Križanić).

Delavnice organizirata brežiška občina ter Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice. Brezplačnih šestdnevnih delavnic se udeležuje 60 glasbenikov, od katerih jih 45 prihaja iz Slovenije. Skupaj z mentorji, ki prihajajo iz lokalnega okolja, bodo pripravili tri koncerte.

Na drevišnjem se bodo ob 21. uri pred mestno hišo predstavili mentorji, v sredo bodo ob isti uri na istem mestu nastopili udeleženci delavnic, v petek ob 19. uri pa bo na dvorišču Gradu Brežice še zaključni nastop treh orkestrov (citrarskega, tamburaškega in harmonikarskega).

Mednarodne glasbene delavnice so del projekta Kulturna mreža jugovzhodne Evrope, za katerega je nosilka projekta, občina Brežice, od evropske komisije pridobila skoraj 200 tisoč evrov nepovratnih sredstev.

Poleg brežiških delavnic v projekt sodijo še Etno kamp v Bački Palanki (Srbija), Festival Sevdalinka v Bihaću (Bosna in Hercegovina) in Mednarodna konferenca v Zagrebu (Hrvaška).

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava