kronika

Mopedu se je izognil, nesreči ne. Pretepli so ga v lokalu.

18.8.2014 | 12:10 | B. B.

Mopedu se je izognil, nesreči ne. Pretepli so ga v lokalu.

V petek malo pred 16. uro je na glavni cesti Novo mesto – Metlika 56-letni voznik golfa v ovinku pri Trnovcu zapeljal na levo smerno vozišče, v tistem pa je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 29-letni voznik mopeda. Mopedist je zaviral, voznik osebnega avtomobila pa je zapeljal preko levega smernega vozišča, izgubil oblast nad avtomobilom in trčil v leseno ograjo. Avtomobil je po trčenju drsel še več deset metrov in obstal na travniku. 56-letnega voznika s hudimi poškodbami glave so s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center

Motorist grdo padel

V soboto okoli 20. ure je na cesti Novo mesto – Šentjernej pri Ratežu 57-letni motorist zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motorjem in padel. 57-letni motorist se je v nesreči hudo poškodoval.

V drevo

V petek popoldan se je zgodila prometna nesreča tudi pri naselju Velike Dole v občini Trebnje. Voznik osebnega avtomobila je zaradi vožnje preblizu desnemu robu zapeljal s ceste in trčil v drevo. Reševalci so lažje poškodovanega povzročitelja nesreče odpeljali v bolnišnico.

Varnostna razdalja

V petek dopoldne je v križišču v Krškem 35-letni kolesar zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del osebnega avtomobila. Kolesar je padel in se lažje poškodoval.

Pijan bežal z avtom in peš

V noči na soboto so novomeški policisti med kontrolo prometa v okolici Novega mesta ustavljali voznika pola, ki je vozil nezanesljivo in ogrožal ostale udeležence v prometu. Kršitelj svetlobnih in zvočnih signalov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval vožnjo in vozil po levem smernem vozišču. Zapeljal je s ceste na makadamsko pot, kjer je v klancu vozilo obstalo.

Policisti so kršitelju zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 41-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je opravljanje preizkusa alkoholiziranosti odklonil. Ugotovili so še, da je vozil neregistriran avtomobil in med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Med postopkom je 41-letni moški kršil javni red in mir in po odrejenem pridržanju skušal pobegniti.

Policisti so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Avtomobil so mu zasegli.

Pijan in brez izpita

Policisti so v četrtek med kontrolo prometa v Boštanju ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligrama alkohola. Med postopkom so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Ostal brez avta

Šentjernejski policisti so v soboto malo po 19. uri v Šentjerneju ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,14 miligrama alkohola. V preteklih dveh letih so ga že štirikrat obravnavali zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov. Avtomobil, citroena xaro, so mu začasno zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Mopedist napihal

V noči na nedeljo so policisti v okolici Novega mesta ustavili 19-letnega voznika mopeda. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja in vozi neregistriran moped. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus. 19-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,12 miligrama alkohola. Moped so zasegli in na sodišče zaradi kršitev naslovili obdolžilni predlog.

Žena moža po glavi

V soboto malo po 22. uri so bili policisti obveščeni, da naj bi na območju Policijske postaje Brežice ženska poškodovala moškega. Na kraj so bili poleg policistov napoteni tudi reševalci, ki so lažje poškodovanega 52-letnega moškega odpeljali v bolnišnico. Policisti in kriminalisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je prišlo do spora med 52-letnim moškim in njegovo 55-letno ženo. Osumljenka naj bi 52-letnega moža z orodjem večkrat udarila po glavi. Kriminalisti so ji odvzeli prostost in jo pridržali. Ogleda kraja kaznivega dejanja sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Preiskovalna sodnica je za osumljenko in oškodovanca odredila strokovni pregled. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

V noči na soboto je v Šentjerneju nekdo vlomil v gostinski lokal in ukradel denar, mobilni telefon, tobačne izdelke in živila. Povzročil je za okoli 2000 evrov škode.

V noči na nedeljo je v okolici Metlike neznanec med odsotnostjo lastnikov iz stanovanjske hiše ukradel denar in zlat nakit. Latnika je oškodoval za okoli 4000 evrov.

Na pokopališču v Semiču je v nedeljo dopoldan neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji ukradel denarnico, ki jo je za kratek čas odložila na nagrobnik.

Pretepli so ga v lokalu

V petek okoli 21.30 so bili novomeški policisti obveščeni o pretepu v gostinskem lokalu v Novem mestu. Zbrali so obvestila in ugotovili, da so na terasi lokala štirje neznanci napadli in poškodovali oškodovanca. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin in aktivnostmi za izsleditev storilcev.

‹ nazaj

Komentarji (1)

20.8.2014Ocenialanford 
Zakaj ne napišete,kdo so bili ti neznanci,da bodo ljudje vedeli za koga gre?Nekateri namreč dobro vemo,da so bili ti neznanci,ki izvajajo teror po Novem mestu,v bistvu ogroženi iz okolice.In tovrstni napadi se niso dogajali prvič!Zdaj,bi se človek moral vprašati,kdo je tu ogrožen in kdo se tu dela norca iz poštenih ljudi?Če naši vrli policisti ne bodo začeli ostreje ukrepati,se ne čudit,da bo narod vzel stvari v svoje roke!In prav je tako!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava