posavje

Na razpisu za mestno jedro 20 tisočakov

19.8.2014 | 11:05 | B. B.

Krško (Foto: Jošt Gantar/visitkrsko.com)

Krško (Foto: Jošt Gantar/visitkrsko.com)

Krško, Brestanica - Občina Krško je tudi letos objavila razpis za sofinanciranje obnove starega mestnega jedra Krško in trga Brestanica. Denar bo na voljo za izdelavo projektne dokumentacije za funkcionalno obnovo stavb ter za samo obnovo zunanjih delov stavbe s ciljem izboljšanja njene funkcionalne izrabe in izgleda. Rok za oddajo vlog je 6. oktober.

Na razpis se lahko prijavijo fizične osebe ali humanitarne organizacije, ki so lastniki zgradb v predelu starega mesta Krško, od vhoda iz pijavške strani do mostu čez reko Savo, ali pa so lastniki zgradb v območju starega trga Brestanica, ki so ali bodo do konca razpisa pripravili dokumentacijo za obnovo ali so dela tudi že izvedli na osnovi veljavnega dovoljenja in soglasja Zavoda za varstvo kulturne dediščine ter niso prejeli sredstev iz drugih razpisov.

Občina Krško bo sofinancirala najmanj 20 odst. in največ do 40 odst. celotne vrednosti projekta na osnovi izkazanih dokazil o izvedenih delih. Okvirna višina razpisanih sredstev je 20.000 evrov, od tega sofinanciranje obnove v višini 15.000 evrov ter 5.000 evrov za izdelavo projektne dokumentacije.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava