bela krajina

Šolske potrebščine za otroke

19.8.2014 | 12:30 | B. B.

Foto: L. M., arhiv DL.si

Foto: L. M., arhiv DL.si

Črnomelj, Novo mesto - Klub belokranjskih študentov in Gibanje za dostojno delo in socialno družbo sta začela z akcijo zbiranja šolskih potrebščin za belokranjske šolarje, ki si jih ne morejo privoščiti. S podobno akcijo je v Novem mestu začelo tudi tukajšnje območno združenje Rdečega križa.

Belokranjski organizatorji so podobno akcijo ospešno izpeljali že lani, zato so se je lotili ponovno. Trenutne lokacije zbiranja so:

- papirnica Dar Dom, Nataša Brozovič s.p. (Kolodvorska c. 39, Črnomelj)
- papirnica Darilo, d. o. o. (Kolodvorska c. 45, Črnomelj);
- Klub belokranjskih študentov (Bela hiša, Kolodvorska 34, Črnomelj). V času uradnih ur vsako soboto od 19.00 do 21.00 in vsako sredo od 19.00 do 21.00;
- vsi dogodki ČrnFesta;
- Knjižnica Črnomelj;
- na Metliški Kolpi (lokal Mladinskega centra Metlika).

"Zbiramo tako nove kot rabljene šolske potrebščine. Poskrbite le, da bodo ohranjene in primerne za nadaljnjo uporabo. Za pravično razdeljevanje bodo poskrbele članice Društva prijateljev mladine Črnomelj," sporočajo organizatorji akcije, ki bo potekala do 5. septembra.

Potrebščine za šolo, nove in rabljene, so včeraj začeli zbirati tudi v humanitarnem centru Rdečega križa na Drski v Novem mestu. Tudi ta akcija bo trajala do 5. septembra.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava