Zaspal na avtocesti, eden v bolnišnico

19.8.2014 | 13:35

Zaspal na avtocesti, eden v bolnišnico

Danes zjutraj, nekaj minut po 6. uri, se je dolenjski avtocesti pri Predoru Leščevje nad Trebnjim zgodila huda prometna nesreča. Po prvih ugotovitvah policistov je 69-letni državljan Švice vozil osebni avtomobil iz smeri Novega mesta proti Ljubljani. Pred predorom je najverjetneje zaradi utrujenosti zaspal in trčil v varovalno ograjo.

V nesreči se je lažje poškodoval voznik in 54-letna potnica, ki je sedela na prednjem sedežu. 29-letni državljan Makedonije, ki naj bi v času nesreče ležal na zadnjih sedežih, se je v nesreči hudo poškodoval. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Podrla kolesarko

Včeraj malo pred 9. uro je 61-letna voznica osebnega avtomobila v Sevnici zaradi izsiljevanja prednosti trčila v 48-letno kolesarko. Kolesarka, je padla na pokrov motorja in na vozišče, kjer je obležala. Na kraju so ji reševalci oskrbeli lažje poškodbe. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Zaprl pot mopedu

Včeraj malo pred poldnevom se je v križišču Bizeljske ceste in Ceste svobode v Brežicah 48-letni voznik osebnega avtomobila nepravilno razvrstil in zaprl pot 54-letnemu vozniku mopeda. Mopedist je padel in se lažje poškodoval.

Prehiter s traktorjem

Včeraj okoli 15. ure se je v Sevnici prevrnil voznik traktorja. Poškodovanega 32-letnega traktorista so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je pri vožnji po klancu navzdol zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. 32-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo kmetijskega traktorja. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava