kronika

Prijeli vlomilca v vikende na Liscu

20.8.2014 | 12:35

Prijeli vlomilca v vikende na Liscu

Konec maja so trebanjski policisti prejeli več prijave zaradi vlomov v vikende na območju vinorodnega okoliša Lisec. Med preiskavo so ugotovili, da je storilec vlomil v šest vikendov, iz katerih je odnesel televizorje, glasbeni stolp, gotovino, električne vodnike in živila. Škoda je nastala tako zaradi kraj kot vlomov samih.

Policisti so med preiskavo prišli na sled 39-letnemu  moški iz okolice Kočevja. Pri njem so z odredbo sodišča opravili hišno preiskavo, v kateri so našli in zasegli del ukradenih predmetov. Osumljenca so ovadili na pristojno tožilstvo. Policisti so v preteklosti moškega že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj.

Pridržali nasilneža

Črnomaljski policisti so bili včeraj popoldan obveščeni o nasilju v družini. Takoj so odšli na kraj in ugotovili, da 56-letni osumljenec vpije na družinske člane in jih žali. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, grozil ženi in sinu, da ju bo ubil. Izrekli so mu prepoved približevanja družinskim članom zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njihovo življenje, osebno varnost in svobodo. 56-letnega nasilneža bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Ob denarnico

Včeraj dopoldan je v prodajalni v Novem mestu neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji ukradel denarnico, ki jo je odložila v nakupovalni voziček.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava