kronika

Gorela proizvodna hala na Senovem; strela udarila v Secop

21.8.2014 | 07:05 | M. K.

Gorela proizvodna hala na Senovem; strela udarila v Secop

Na Titovi cesti na Senovem je včeraj ob 13.25 uri zagorelo ostrešje in strop proizvodne hale objekta v izmeri 800 kvadratnih metrov. Gasilci PGE Krško, PGD Senovo, PGD Krško in PGD Stranje so zavarovali kraj dogodka, odprli streho objekta, pogasili požar in s termo kamero pregledali celoten objekt. Dežurni delavec Elektro Celja je odklopili elektriko na objektu. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Senovo, o nastali škodi pa še ni poročil.

Minulo noč ob 0.20 je na Dolenjem Kronovem, občina Šmarješke Toplice, gorelo seno v gospodarskem objektu. Požar je že do prihoda gasilcev pogasil lastnik objekta. Gasilci PGD Bela Cerkev, Šmarjeta, Zbure in Orešje so premetali seno in preventivno pregledali okolico objekta.

Ob 4.32 pa se je v podjetju Secop v Črnomlju sprožil požarni alarm. Zaradi udara strele so se v prostorih vratarnice v omarici stopili kabli. Do požara ni prišlo. Gasilci PGD Črnomelj so preventivno pregledali prostore.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes od 8. do 14. ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah motena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP DRGANJA SELA. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije danes med 8. in 12. uro na območju TP Studenec vas, med 8. in 11. uro bo motena dobava tudi na območjih TP Mali Lukovec, Lukovec, Konjsko vas, Laze in Rekštanj, od 11.15 do 15. ure pa na območju TP Sevnica klavniška.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava