dolenjska

Jarek pred poplavo rešil stanovanjsko hišo

21.8.2014 | 18:15 | L. M.

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Danes ob 7.02 je v Brezovici v občini Metlika, meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Metlika so izkopali jarek za preusmeritev vode in pomagali pri čiščenju posledic zalitja hiše. O nevarnosti poplavljanja in možnosti sprožitve plazu so bile obveščene pristojne službe v občini Metlika.

Zalilo klet

Ravno tako v metliški občini je ob 9.22 je na Hrastu pri Jugorju v občini Metlika meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Suhor so vodo izčrpali, pomagali pri odpravi posledic zalitja in očistili jaške za meteorno vodo na javni poti.

Iz avta izteklo olje

Ob 9.54 je prišlo na Zagrebški cesti v Novem mestu do onesnaženja cestišča. Osebnemu vozilu je iztekalo motorno olje. Gasilci GRC Novo mesto so oljni madež posuli z vpojnimi sredstvi in počistili posledice razlitja. O onesnaženju so bili obveščeni delavci Cestnega podjetja Novo mesto in policisti PU Novo mesto.

V Vipapu zagorel papir

Ob 10.37 je na Tovarniški ulici v Krškem, v podjetju Vipap Videm Krško d.d., zagorel papir na transportnem traku v skladišču odpadnega papirja. Še pred prihodom gasilcev so požar pričeli gasiti zaposleni. Gasilci PGE Krško so požar omejili, pogasili ter prezračili in pregledali objekt.

Trčili dve vozili

Ob 13.36 se je v Dolenjem Boštanju v občini Sevnica zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so zavarovali kraj nesreče, na vozilih odklopili akumulatorja, počistili razlite motorne tekočine ter nudili pomoč pri nalaganju vozil na vozilo vlečne službe. V nesreči se je poškodovala ena oseba. Reševalci NMP Sevnica so jo oskrbeli in prepeljali v ZD Sevnica.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava