kronika

"Gobarji" napadli finančne uradnike

22.8.2014 | 08:55

"Gobarji" napadli finančne uradnike

V sredo okoli poldneva so delavci finančne uprave v okolici Novega mesta opravljali kontrolo pri 33-letnem moškem, ki je ob cesti prodajal gobe. Med postopkom je na kraj prišlo več oseb, ki so uslužbencem grozili, v rokah so imeli palice, eden izmed njih pa naj bi imel celo pištolo.

Moškemu, ki je gobe prodajal, so tako omogočili, da je s kombijem pobegnil in se izognil postopku, pred prihodom policistov pa so pobegnili tudi ostali. Policisti so kmalu izsledili pet osumljencev iz okolice Novega mesta, starih med 17 in 35 let. Ovadili jih bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. 24-letnemu osumljencu, ki so ga že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, so včeraj popoldan že odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Pijan izsilil prednost

Včeraj okoli 13. ure je v Boštanju 39-letni voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozil 51-letni voznik. Reševalci so lažje poškodovanega 51-letnega moškega odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,55 miligrama alkohola. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Tovornjak dirjal skozi naselje

Policisti so včeraj namerili 24 prekoračitev hitrosti. V naselju Veliko Mraševo, kjer hitrost omejena na 50 km/h, je voznik težkega tovornega vozila za prevoz razsutega tovora vozil s hitrostjo 87 km/h. Dobil je globo v višini 1000 evrov in 9 kazenskih točk.

V zidanico in po kokoši

Med 17. 8. in 21. 8. je v okolici Šentjerneja neznanec vlomil v zidanico in odtujil kosilnico. V noči na 21. 8. je nekdo v Novem mestu vlomil v gospodarski objekt in odtujil 15 zajcev in šest kokoši.

‹ nazaj

Komentarji (9)

22.8.2014Ocenibutec&butec 
Osebe... ???
22.8.2014OceniKlobo 
zanimive te osebe ali ne , he, he., kje je pa sedaj Dušica !! S temi osebami imajo podgorski kmetje vsak dan podobne ekscese, ko jim vsakodnevno kradejo pridelke iz njiv !! Škoda, da jih niso še bolj nalomili, da bi tudi ljubljanske srajce videle, kako je živeti skupaj z etničnimi !!
22.8.2014Ocenikorli 
so bli tej finančniki mende vsi posran ,so ga gate nasrkale he.he.he......
22.8.2014Ocenifrančesko 
Ja, gobarji predstavljo veliko grožnjo Slovenski državi. So leglo sive ekonomije in globoko nažirajo proračun te države ... Bravo finančna uprava! A ste morda pogledali še kam razen ob rob ceste?
24.8.2014Ocenipartizan 
a so to bli tej tanovi iz CURS-a????Ja Bogdan Miklič so ti že naredl delo,a boš kj bol uspešen k je bla Balažkova????Ja nej tud Ljubljanske srajce vidjo da so naši ogroženi šerifi kjerkol so,k itak poznajo sam pravice,dolžnosti pa ne ....
25.8.2014Ocenistane 
sem mislil da je ta država že dosegla dno, pa me vedno znova preseneča. Ustanovijo oboroženo enoto sestavljeno iz bivših carinikov, menda 300 po številu. da bi pobrali čimveč davkov, in ti se najprej spravijo na uboge reveže, ki prodajajo gobe ob cesti. Pa ljudje božji kje mi to živimo.
25.8.2014Oceninn 
@stane, to niso nobeni reveži, ampak pravi gobarski mafijci. A ti misliš, da so te gobe iz naših gozdov? Te gobe so ves dan na soncu, pa so par dni enake na pogled. Jih pršijo, pa ne z vodo. Tu je delo tudi za VURS!!!
25.8.2014Oceniopazovalec 
nn ma ti si odštekan. Strinjam se s Stanetom. Skratka katastrofa kaj počne država.
25.8.2014Oceninn 
@opazovalec, argumentiraj, ne pa nekaj lapat na pamet, ko pojma nimaš. Gobe se vozijo iz Bosne, pa tudi iz Romunije, Ti pa le verjemi v pravljice o pridnih nabiralcih gob...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava