bela krajina

Začenja se Festival česna

22.8.2014 | 14:35 | Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Česen

Česen

Jedilnik

Jedilnik

Česnova juha

Česnova juha

Podzemelj - Danes se v Beli krajini začne Festival česna, katerega poglavitni namen je promocija česna kot vsestransko uporabne in zdrave začimbe ter povezovanje belokranjskih gostišč z lokalnimi pridelovalci zelenjave. Od danes do nedelje bodo v hotelu Bela krajina in v gostilni Budački v Metliki, v gostišču Veselič v Podzemlju, v podzemeljskem kampu, v gostišču Kapušin na Krasincu in v gostilni Pezdirc v Semiču ponujali jedilnik s česnovimi jedmi. Obljubljajo pa, da bodo česnove jedi v gostinskih lokalih na voljo tudi po festivalu.

Največ se bo dogajalo jutri, v soboto. Festival se bo v gostišču Veselič v Podzemlju začel ob 9. uri. Pripravili bodo predavanja o trženju kmetijskih izdelkov, o ekološkem vrtnarjenju v domačem vrtu ter o zdravilni moči česna. Obiskovalci pa bodo lahko prisluhnili tudi pogovoru s pridelovalci česna.

V podzemeljskem kampu bodo ob 12.30 odprli tržnico belokranjskih dobrot. Ob 15. uri bo igra, v kateri bodo tekmovalci ugotavljali količino česna, ob 15.30 se bo začelo tekmovanje z naslovom Smrdi po česnu, ob 17. uri pa bo kviz, na katerem bodo preverjali, kdo več ve o česnu. Na obeh tekmovanjih bo lahko sodeloval vsak, ki bo želel. Ob 16. uri bo tudi prikaz pletenja česnovih kit, otroci pa bodo v kuharski delavnici pripravljali česnov namaz.

‹ nazaj

Komentarji (1)

24.8.2014OceniPeter-2 
Hahahaha veliko prepozno, vampirji belokranjske industrije so že zdavnaj pobegnili!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava