dolenjska

Letos malce dišalo po predvolilnem golažu

23.8.2014 | T. J. G.

Foto: T. J. G.

Foto: T. J. G.

Šentjernej - Občina Šentjernej je danes na vrhuncu praznovanja občinskega praznika. Živahno je na različnih koncih Šentjerneja, zagotovo pa je dopoldne najbolj dišalo na šentjernejskem sejmu, kjer so že tradicionalno župani, podžupani in turistični delavci kuhali golaž.

Letos malce dišalo po predvolilnem golažu

Seveda v dveh kotličkih: prvi je bil političen, drugi turističen, predvsem okoli prvega pa je nekoliko dišalo tudi po predvolilnih začimbah, čeprav je bilo letos zaznati, da kuharji niso imeli težav, v katero stran bi vihteli kuhalnico – ali v levo ali v desno. Med kuharji je vladalo prijateljsko vzdušje, ni nam pa znano, kdo je skuhal boljši golaž. Nekaj utrinkov s kuhanja v galeriji, sicer pa bo danes ob 18. uri v Šentjerneju povorka društev. A letos na čelu povorke ne bo maskote Šentjerneja - petelina Jerneja. Je po naporni balkanski turneji na prepotrebni rehabilitaciji - čiščenju. Menda je bil tako umazan, da ni bil za med ljudi....  Bo pa tako čist za katero od političnih prireditev....

Letos malce dišalo po predvolilnem golažu

‹ nazaj

Galerija (9)

golaz0001
golaz0002
golaz0003
golaz0004
golaz0005
golaz0006
golaz0007
golaz0008
golaz0009

Komentarji (1)

24.8.2014Ocenikikiriki 
Kdo je gospod prvi z leve na skupinski sliki z rdečimi predpasniki. Ta mora biti pravi mojster za golaž, se mu že na oko vidi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava