dolenjska

Novo mesto dobiva svojo plažo

25.8.2014 | 14:15 | I. V.

Direktor novomeškega Zavoda za turizem Ivo Kuljaj je zadovoljen, da so končno lahko začeli graditi. (Foto: I. Vidmar)

Direktor novomeškega Zavoda za turizem Ivo Kuljaj je zadovoljen, da so končno lahko začeli graditi. (Foto: I. Vidmar)

Brežino na območju kopališča so že utrdili s kostanjevimi piloti. (Foto: I. Vidmar)

Brežino na območju kopališča so že utrdili s kostanjevimi piloti. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Že kar nekaj časa na bregu reke Krke pod novomeškimi teniškimi igrišči brnijo stroji in počasi se že riše podoba novomeškega kopališča. Lani dogovorjeni in sprejeti načrti o gradnji se udejanjajo šele sedaj, saj tako zaradi vodovarstvenega soglasja, ki prepoveduje kakršenkoli gradbeni poseg na območju reke in brežin pred 1. junijem, kot tudi zaradi osiromašenega občinskega proračuna, kar je bila posledica sicer propadlega zakona o davku na nepremičnine, to prej ni bilo možno.

Letos bo tako brežiško podjetje HPG opravilo vsa zemeljska in gradbena dela, opremo pa naj bi namestili do konca junija prihodnje leto, ko naj bi na kopališču pripravili tradicionalno Noč na Krki in z njo tudi uradno odprli kopališče in obenem tudi obeležili začetek kopane sezone.

Letos tako nameravajo urediti dobrih dvesto metrov brežine na desnem bregu reke Krke nad brvjo. Na prvem delu od brvi pod teniškimi igrišči bodo zgolj uredili sprehajalno pot in zasejali travo, na zgornjem delu na območju kopališča pa so brežino že utrdili s kostanjevimi piloti, v naslednjih dneh pa bodo območje zasejali s travo in uredili poti ter zgradili oporne zidove. Spomladi bodo namestili sedem lesenih podestov, plavajoči ponton, zgradili enostaven gostinski objekt ter v neposredni bližini studenca uredili še prostor za kurjenje.

Kot je pojasnil Ivo Kuljaj z novomeškega Zavoda za turizem, bo prostor imel urejene vse inštalacije, tako vodovodne kot električne, da bodo na njem lahko pripravili tudi prireditve, kakršna je noč na Krki, tako da bo ta prireditev letos zadnjič potekala konec avgusta pred gostiščem Na Loki na nasprotni strani reke Krke. Kot rečeno, bo prihodnje leto Noč na Krki dva meseca prej na mestnem kopališču.

‹ nazaj

Galerija (8)

IMG_6057
IMG_6058
IMG_6059
IMG_6060
IMG_6062
IMG_6063
IMG_6064
IMG_6066

Komentarji (22)

25.8.2014 1 (1) (0)Ocenimiha 
mene pa zanima, kdaj bojo veleumi iz nm občine oživeli novomeško mestno jedro? vem sicer da so zidance, cviček in podobne pizdarije prioriteta občinskih veljakov, ampak v nm nas je kar precej ki smo malo bolj urbanega duha in bi malo več dogajanja (pa ne modrijanov in podobnih mehšponarjev) na glavnem trgu itd... pa pohvale kuljajo da se je za spremembo spustu iz trške gore in naredu kaj tud v mestu.
25.8.2014OceniMarko 
Samo tri leta po tistem kot je bilo obljubljeno. Čakam samo še na tisti skok iz mostu, ki je bil obljublen če obljuba ne bo držala. Aja obljube v nm ne držijo, že dolgo ne.
25.8.2014Ocenimrsh 
Zanimivo da se s tem hvalijo ravno pred županskimi volitvami, prej pa vse tiho.
26.8.2014Ocenipeter 
me pa prav zanima kako bo to izgledalo na koncu? zaenkrat izgleda dokaj nenormalno. A na te cikcak hlode bo potem še kaj prišlo? Mimogrede me zanima kaj se je zgodilo z terasico ob bar Boter. Pred časom so tam naredili neko leseno ploščad, ki je bila dokaj hitro odstranjena. A ve kdo kaj o tem?
26.8.2014–1 (0) (1)Oceninn 
Tista terasa je bila postavljena na črno zato so jo odstranil.
26.8.2014 1 (1) (0)OceniJan 
Koliko teras je v mestu postavljeno na črno? Ali da raje vprašam; kdo ima sploh dovoljenje kje za teraso? Novi trg je kaos, Glavni trg je kaos. Vsak nekaj na cesto stole pa mize daje, pešci pa niti mimo ne morejo. Anarhija, ali pa sistem "nič ti ne morejo, če taprave ljudi poznaš/podmažeš). Da ne govorimo o izgledu, da je vsaka terasa z drugimi senčniki in strehicami. Žabjak je lepše urejen.
26.8.2014Ocenistane 
na mestu kjer bo kopališče sem bil pred leti na pikniku. Ne pretiravam, podgane so lezle iz vseh strani in se sploh niso bale. smo jih morali z kamnjem preganjati. kot v kakšnem Hitchcockovem filmu.
26.8.2014Oceniej,stane 
stane, ampak zakaj bi bile tam podgane? to mi ni čisto jasno.
26.8.2014 1 (1) (0)Ocenislovenec 
tile kekci naj grejo v koper pa bodo vidl kaj je razvoj občine pa en Popovič gor ali dol naredu je toliko kolikor ti kekci ne bodo v 100 letih razen smetišč pa vodovoda in zgagarstva ne znajo ama nič ko jebe volitve in vso to dolenjsko politično srenjo
26.8.2014 1 (1) (0)Oceniici 
To je samo peseki v oči,da bo statistika na papirju malo večja.Vložek pa minimalen.G.predsednik mislim da bi si morali ogledati malo porumene slike o življenju okoli naše lepotice KRKE. in na Loki.NE se za take malenkosti trepljati po prsih

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava