Občinska nagrada Francu Šinkovcu

26.8.2014 | 08:05

Župan Franc Hudoklin (na levi) je občinsko nagrado podelil Francu Šinkovcu.

Župan Franc Hudoklin (na levi) je občinsko nagrado podelil Francu Šinkovcu.

Šentjernej - Letošnji občinski praznik občine Šentjernej se je zaključil na god sv. Jerneja s slavnostno sejo Občinskega sveta, na kateri so se s priznanji spomnili zaslužnih na različnih področjih.

Letošnji nagrajenci, prejemniki plaket in županovih priznanj.

Letošnji nagrajenci, prejemniki plaket in županovih priznanj.

Naziv častni občan letos ni pripadel nikomur, podelili pa so eno občinsko nagrado. Prejel jo je Franc Šinkovec za večletno uspešno delo na področju zaščite in reševanja. S svojo prizadevnostjo je Šinkovec zgled mladim gasilcem. Odgovorne naloge je opravljal tudi med slovensko osamosvojitveno vojno.

Občinsko spominsko plaketo je ob 60-letnici delovanja prejelo Društvo upokojencev Šentjernej, ki danes šteje 700 članov in jim ponuja vrsto dejavnosti za kvalitetnejše in bolj polno ter zdravo življenje. Za 40 let aktivnega delovanja na športnem področju je spominsko plaketo prejel Nogometni klub Šentjernej, ki je prej deloval kot sekcija športnega društva. Spominsko plaketo je ob 100-letnici delovanja na področju zaščite in reševanja prejelo tudi PGD Maharovec.

Občinska nagrada Francu Šinkovcu
Brez Šentjernejskega okteta slavnostna seja ne bi bila tako slovesna.

Brez Šentjernejskega okteta slavnostna seja ne bi bila tako slovesna.

Ob Jernejevem je župan Franc Hudoklin podelil še posebna, t.i. županova priznanja. Prejeli so jih: uspešno šentjernejsko podjetje L-TEK Elektronika, ki je v dvajsetih letih postalo eno najhitreje rastočih in izvozno naravnanih podjetij v Sloveniji in danes zaposluje že 65 ljudi. Njegov ustanovitelj in lastnik je Radko Luzar; Lucija Kuntarič za večletno uspešno delo na področju družbenega in kulturnega življenja v občini; pionirska desetina PGD Gorenje Vrhpolje, ki je pod okriljem mentorjem Bojana in Uroša Rangusa ter Jožeta Goloba letos kot edina pionirska ekipa šentjernejske GZ nastopila na državnem gasilskem tekmovanju za memorial Matevža Haceta; novomeška Vojašnica Franca Uršiča za večletno sodelovanje na družbenem in gospodarskem področju ter področju zaščite in reševanja.

Slavnostna seja je potekala v na pol prazni Veliki dvorani Antona Lesjaka Kulturnega centra Primoža Trubarja, saj je bil obisk občanov zelo skromen. Za kulturni program so poskrbeli pevci Šentjernejskega okteta in Duo Gita z gosti.

Besedilo in foto: L. Markelj

Galerija

Komentarji (4)

26.8.2014Ocenihvala 
Hvala Vam g. župan za vse kar ste dobrega storil v naši občini! Bilo je veliko mandatov. Naslednje leto bo naziv častnega občana pripadal Vam. Podelil vam ga bo novi župan ali županja, ki bo izvoljena 5. oktobra. Bilo je dovolj. Vsaka pravljica se enkrat konča. Predlagam, da vam postavimo tudi spomenik, ki vam ga je menda že izdelala neka hrvaška kiparka. Jaz bi ga postavil na mesto, kjer je nekoč stal Trubarjev spomenik, ki so ga ukradli zbiralci barvnih kovin. Končati je treba takrat, ko je čas za to. Se spomnite smučarja Stenmarka? Predolgo je vztrajal in nazadnje samo še izgubljal tekme. Kariero je treba končati takrat, ko si še šampion. Vi, g. župan, ste mogoče še šampion. Po teh volitvah ne boste več, če boste vztrajali pri kandidaturi. Čas je za častni odhod.
26.8.2014Oceniseka 
Kdo pa bo hodil gledat te grde uniforme, saj ga ni dneva da jih ne bi omejnali, a so res tako pomembni'???????
26.8.2014OceniResnica 
Eeeeee, seka, seka ....Gasilci so še kako pomembni.. Iz čiste nesebičnosti , brez kakršnega koli plačila so v vsakem trenutku na voljo vsem, ki se znajdejo v težavah! Ti kar privoščim kakšno trpljenje v zviti avtomobilski pločevini. Me res zanima, kdo drug te bo izrezal in s tem rešil živlenje kot gasilci.... Pa če ti zagori v bajti... Boš poklicala Telekom??Pogrebni zavod??
27.8.2014Ocenimarko 
Pred svečano prazno dvorano je župan še zadnjič podeljeval svoja priznanja.. Nwe vem na koga lahko še računa.- Čas bo ,da se mu izstavi račun za vse lopovščine ki jih je delal, teh pa ni malo mi lahko verjamete. Vse je lepo napisano in argumentirano.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava