dolenjska

Motorist trčil v drevo

26.8.2014 | 10:00 | L. M.

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Včeraj malo po 17. uri se je zgodila prometna nesreča na lokalni cesti izven naselja Podvrh. 19-letni voznik motornega kolesa je vozil iz smeri Lončarjevega Dola proti Podvrhu. V desni ovinek je pripeljal s preveliko hitrostjo, zato je kljub zaviranju zapeljal v levo izven vozišča in trčil v drevo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Novo mesto. Zaradi hudih poškodb je ostal na zdravljenju. Policisti so ugotovili, da je vozil kros motor, ki ni bil registriran. Zanj ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu motorno kolo zasegli. Voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola. Zaradi omenjenih kršitev bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vozil je prehitro in tudi napihal

Včeraj nekaj po 19. uri se je v Metliki zgodila prometna nesreča z materialno škodo. 21-letni voznik je vozil iz smeri Črnomlja proti Metliki. Pred naseljem Metlika je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s cestišča in se prevrnil. Voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola. Zaradi omenjenih kršitev bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomil v prikolico

Med 19. avgustom in 25. avgustom je neznanec vlomil v kamp prikolico v okolici Brežic. Prikolico je preiskal in iz nje ukradel rešilni jopič, tri vesla, nož in klobuk.

Postregel si je na gradbišču

V času od 22. do 25. avgusta je neznanec iz gradbenega zabojnika na gradbišču v Vavti vasi odtujil vrtalni stroj, kotno brusilko in motorno žago.

Iztočil gorivo

Med 23. in 25. avgustom je neznanec na gradbišču v Črnomlju vlomil v rezervoar delovnega stroja in iz njega iztočil približno 60 litrov goriva.

Iz hiše odnesel denar

25. avgusta podnevi, v času odsotnosti lastnika, je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo pri Mirni Peči. Hišo je preiskal in pri tem našel denar, ki ga je ukradel.

Pijan vpil in razgrajal

Včeraj ob 19.35 so metliški policisti odredili pridržanje do iztreznitve za 32- letnika iz Metlike, ki je pod vplivom alkohola vpil in razgrajal na javnem kraju, ter ni upošteval ukazov policistov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava